19.6.15

DIY : Klaasialused


Kui juhtub, et kodus on ligipääs puidule, (ahiküttega majade elanikud, kõrvad kikki!) siis soovitan teha ise puidust klaasialuseid. Peale praktilise poole on need kindlasti nii suvistel õuepidudel ja miks mitte ka talvistel saunaõhtutel ilusaks lauakaunistuseks. Eestimaine puiduhõng pluss isetegemise võlu ei jäta kindlasti kedagi külmaks ja võid kindel olla, et need lauakaunistused ei jää tähelepanuta.  

Hea nipp on ka mitut klaasialust kõrvuti panduna kuumaalusena kasutada.




Puidust klaasialused
  • u 10 cm läbimõõduga oks, näiteks tammest
  • saag (koos käsitlemisoskusega)
  • keskmise karedusega liivapaber
  • puidukõrveti


Sae oksast umbes 1,5-2 cm paksused seibid, üritades sihtida omavahel paralleelseid lõikepindu, et klaasis ikka vedelik pärast sees püsiks. Lihvi kergelt mõlemad pooled, jättes ääred koorega neutraalseks. Mulle isiklikult meeldib just selline rustikaalne serv, aga loomulikult võib ka koore eemaldada ning ka ääred siledaks lihvida. 


Pane kõrveti sooja ning kaunista klaasialused meelepäraselt: kas näiteks mõne eestimaise mustriga või isikliku sõnumiga kingisaajale / toreda mõttega iseendale. 


Minu tehtud alused läksid Eestis pikalt elanud ning nüüd tagasi kodumaale pöörduvale abielupaarile, ning sellest ka isamaalised motiivid. Et meie Maarjamaa ikka neil meeles püsiks ja lause "Ilus Eesti" alati keelel oleks.


Head katsetamist!

2 kommentaari:

  1. Kust kohast sellist vanemat tüüpi puidukõrvetajat saaks küll graveerimiseks hankida ja osta?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei Pioneer Jüri! Väige guugeldamine viis näiteks selle leheni, kus paar puupõletusaparaati müügil on - https://www.noortehnik.ee/puupoletusaparaat/

      Kustuta