6.6.15

Ingveri-mandli rabarberikook


Veel üks kevadine rabarberikook, seekord õe sünnipäevalauale tema töökohta. Kuna jällegi pidi kook transpordi vormis läbima, siis ka pildile jäi rõngas kook.


Ingver jätab õrna maitsenüansi ning seda, et mandlid ja rabarber sobivad imeliselt kokku, teavad ju kõik. Laastud koogil annavad tosca välimuse ning muudavad üldmulje pidulikuks. Nii et üks tegelikult lihtne kook, mis sobib miks mitte ka peenemale lauale. 







Ingveri-mandli rabarberikook

Põhi:
  • 100 g toasooja võid
  • 2,5 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • u 5 keskmist rabarberivart
  • 350 g hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vaniljeessentsi
  • 1 tl jahvatatud või pöidlaotsasuurune tükk värsket riivitud ingverit
  • peotäis mandlilaaste

Näpi kuivained toasooja võiga tainaks. Kui tundub, et tainas jääb liiga kuiv, lisa natuke jääkülma vett. Mätsi tainas palliks ning jäta külmkappi vähemalt pooleks tunniks puhkama. Koori vajadusel ning haki rabarberid. Suru tainas võitatud või küpsetuspaberiga kaetud 26 cm vormi põhja. Täidiseks klopi munad suhkruga kergelt lahti, lisa hapukoor, vaniljeessents ja ingver. Vala segu põhjale, puista peale rabarberid ning mandlilaastud. Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni kate on tahenenud ning mandlilaastud pealt kergelt kuldsed.

Kook on parim, kui on saanud üleöö jahedas maitsestuda. Serveeri ilma rõngata, soovitavalt õues, ning kõlarisse lase eestimaist Barbarizi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar