9.6.15

Kevadlille küpsised


Õues on mis? Kevad. Vaasis on mis? Kevadlilled. Ahjus on mis? Kevadlille küpsised.


Kasutasin klassikalist retsepti, mis igal pool üle interneti ning erinevates kokaraamatutes suhteliselt üks ühele kirjas on. Glasuuri puhul asendasin kakaoglasuuri šokolaadi omaga. Ja isegi siis läksin lihtsama vastupanu teed ega hakanud šokolaadi sulatama, vaid panin igale küpsisele Odense täpselt õige suurusega glasuuršokolaadinöpsi mütsiks peale. 


Said õite head, kuigi kroonlehtede kuju vajus ahjus natuke laiali. Ei teagi miks, toorelt hoidis tainas ilusasti kuju ning oli küll ahjul õige temperatuur... Võib-olla proovin järgmisel korral täiesti ilma veeta teha, et vorm rohkem ikka "Kevadlill" oleks, mitte pruuni täpiga "Valeri". 





Küpsised "Kevadlill"

2 plaaditäit küpsiseid
  • 250 g jahu
  • 170 g võid
  • 90 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 muna
  • 2 sl vett


  • glasuuriks Odense tumeda šokolaadi glasuurnööpe



Võta või ja muna varem külmkapist välja, et nad oleksid toasoojad. Nii segunevad ained paremini. Vahusta või ja suhkur. Lisa muna, vesi, vaniljesuhkur ja viimasena jahu. Pritsi taignapritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lillekesed. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Võta plaat välja ning aseta igale kuumale küpsisele šokolaadinööp. Küpsise kuumus sulatab šokolaadi ise lillekeste külge.





Naudi nostalgialainet ja ainult imesta, kui kiiresti ühed küpsised võivad aluselt kaduda.  Muusikaks üks laul. kadedusest. Mis mulle millegi pärast alati Londoniga seostub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar