17.06.15

Porgandisupp ingveriga


Laiskade või kiirete lõunate päästjad, kui supiisu on suur, aga juurviljakastist vaatab vastu tühjus, on mahlad. Tomatimahlast saab täiesti presentaabli tomatisupipõhja, ning porgandimahast, kus viljaliha sisaldus suur, maitsva porgandisupi. Kindlasti tuleks kasutada aga ilma suhkru ning lisaaineteta mahla, mis tegelikult maitselt ja konsistentsilt sarnanevad beebimehudele. 

Selle retsepti järgi tuleb magus-hapu ja vürtsikas kerge supp, mis tai suppide austajatele peaks kindlasti meeldima.




Porgandisupp ingveriga

kahele
  • 6 dl kvaliteetset porgandimahla
  • 1 tl ingveripulbrit või pöidlaotsa suurune jupp riivitud värsket ingverit
  • 2 sibulat
  • 1,5 dl külmutatud herneid
  • pool köögiviljapuljongikuubikut (nt Natur Compagnie mahedaid kuubikuid)
  • 1 sl heledat sojakastet
  • musta pipart
  • serveerimiseks maitserohelist

Mõõda porgandimahl potti. Koori ja tükelda sibul ning lisa mahlale. Siin supis meeldib mulle sibulaid mitte eelnevalt läbi praadida, et nad ka valmis supis oma tekstuuri hoiaksid. Kuumuta keemiseni, lisa puljongikuubik, soja ja ingver ning lase kümmekond minutit madalal tulel podiseda. Lisa herned ning maitsesta musta pipraga. Keeda veel mõned minutid, kuni herned on läbi kuumenenud, aga on veel helerohelist värvi. Serveeri maitserohelisega. Kuigi supp on võõramaavürtsine, sobib kõrvale just must leib. 


Oh, mis selle kevade ja popiga on? Breezeblocks oli repeat'i peal pool õhtut.. :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar