19.7.15

Brokolipüreesupp kookospiima ja suitsukanaga


Ah, mis rõõmus rohelus kausist vastu vaatab, kui brokoli jälle potti on jõudnud! Spargelkapsale lisasin siin supis kookost, laimi ja koriandrit-ingverit, nii et kokku sai taihõnguline roog, mis on samal ajal kerge, aga ka seest soojendav. Kui õue vaadata, siis kõik see hall panebki just sooja supi järgi isutama. Supp ise on suviselt lahja, nii et väheke tummisem lisand suitsukana näol sobib siia juurde imehästi. Kes kanasõbrad pole, võivad selle asendada ka näiteks suitsulõhe või -forelliga.

Varem, kui ainult suitsukana koiba või kintsuliha oli müügil, siis eriti tihti ma seda ei ostnud. Suitsukana maitseb mulle väga, aga kui pakist ikka pool prügikasti rändas (no ei ole ma selle naha ja rasva fänn), siis ei tundunud see just kõige mõistlikum ost. Nüüd aga on Tallegg hakanud tootma suitsutatud kanafileed, ilma nahata ja puha, kus pakist saab tip-top ilusa puhta filee. Nii et suitsu saanud kana on minu köögis tagasi!



Brokolipüreesupp kookose ja suitsukanaga

neljale


  • 600 g brokolit
  • 200 g kreemjat kookoskoort
  • 4 dl vett 
  • 1 tl ingveripulbrit
  • 0,5 tl purustatud koriandrit
  • näpuotsatäis tšillipulbrit
  • poole laimi mahl
  • soola
  • suitsukanafileed


Pane vesi ja õisikuteks murtud brokoli potti ning keeda kuni brokoli on poolpehme. Kui kasutad värsket brokolit, siis läheb selleks 7-10 minutit, kui külmutatud, siis umbes 5 minutit. Võta pott tulelt ja püreesta ühtlaseks. Pane supp tagasi pliidile ja lisa vürtsid, laimimahl ja kookoskoor. Lase uuesti keema tõusta ning ning maitsesta supp soolaga.

Serveeri brokolisuppi viiludeks lõigatud külma kanafileega. Teise poole laimi võid lõigata viiludeks ja lauale panna, et soovijad ka kaussi saaksid laimimahla lisada.  

Laulusoovituseks Astronautilist

2 kommentaari:

  1. Proovin sama supi hübriidversiooni teha just, natuke tummisemat ja lisaks on sees spinatit.

    VastaKustuta