17.07.15

Lihtne kohupiima-moosikook


Nüüd, kus värsked marjad on omast käest võtta, jäävad moosipurgid suveunne, et sügisel taas ärgata ja oma talvist võidukäiku alustada. Kui aga külmkappi on kurvalt istuma jäänud poolik moosipurk, siis tuleks üks kiire moosikoogitegu ette võtta! Minul oli täpselt pool purki ploomimoosi, mis kohupiimaga koogis kokku sai. 



Kohupiima-moosikook 

11 x 35 cm koogivorm
  • 100 g küpsiseid, näiteks Selga
  • 50 g võid
  • pool purki ehk u 200 g meelepärast moosi, näiteks ploomimoosi
  • 200 g vaniljekohupiima 
  • 1 muna
  • 1 dl hapukoort
  • soovi korral 2 sl suhkrut

Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru segu 11 x 35 cm vormi ning määri põhjale ploomimoos. Katteks sega omavahel kohupiim, muna ja hapukoor. Kui kasutad haput moosi, lisa ka natuke suhkrut. Ilma tuleb pigem vähemagus kook. Kata moosikiht kohupiimaseguga ning küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni kook on pealt tahenenud. Lase jahtuda, võimalusel hoia üleöö külmkapis. 



Nii nagu juustukoogid, saavad ka kohupiimakoogid oma kõige parema meki just pärast jahedas rahulikult seista saamist. Nii et ükskõik kui head lõhnad ka köögis ei oleks, hoian ma kooke üleöö külmas, enne kui maiustama asun. Või noh, ideaalis vähemalt... :)

Laulusoovituseks Raphaël Prantsusmaa ekspresidendi modellnaiselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar