05.07.15

Tatra ja hakklihaga täidetud paprikad



Tatar on vist mu lemmik teravili. Tatra mõnus pähkline maitse on piisavalt eriline, et ka üksi maitsenaudingut pakkuda, aga samas piisavalt tagasihoidlik, et lubab lugematutes kombinatsioonides ka teistel toiduainetel särada. 

Täidetud paprikaid olen siiamaani ikka pigem riisiga serveerinud, kuid tatraga täidise variant on samuti suurepärane. Kasutasin lahjemat kanahakkliha, mis hästi maitsestatuna sobib siia rooga hästi, nii et ei tatra ega liha maitse ei ole teisest üle. Maitsestamiseks kasutasin samu vürtse, millega fajita'sid tehakse, nii et väike mehhiko mekk peaks kõigel ka juures olema. Peale väike juust, sest ...kas on üldse põhjust vaja, miks ükskõik kuhu juustu lisada? :P




Täidetud paprikad

kolmele-neljale
  • 300 g kanahakkliha
  • 1 sibul
  • 1 dl tatratangu
  • 4 paprikat
  • 1 tomat
  • 50 g meelepärast riivjuustu
  • 0,5 tl paprikapulbrit
  • 0,25 tl cayenne'i pipart
  • 0,25 tl tsillihelbeid 
  • 0,25 tl vürtsköömneid
  • 1-2 küünt küüslauku 
  • soola
  • pipart
  • õli praadimiseks

Pese tang külma veega läbi ning nõruta. Keeda tatar soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal kui tatar keeb, prae sibul õlis kuldseks. Lisa vürtsid ja kuumuta veel minutike. Lisa hakkliha pannile ja pruunista. Viimasena lisa hakitud tomat, purustatud küüslauk, keedetud tatar, vajadusel natuke vett ja lase kümmekond minutit ilma kaaneta madalal tulel podiseda. 

Lõika paprikad pooleks ning laota, lõikepind ülal, ahjuplaadile. Pane igasse poolikusse kuhjaga täidist ning küpseta ahjus 20 minutit, kuni paprikad on pehmed. Võta plaat ahjust välja, lisa riivjuust ning küpseta veel u 5-10 minutit, kuni juust on sulanud. 

Serveeri värske salati ja suvise muusikaga CocoRosie'lt. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar