7.8.15

Mustikakook kitsepiima toorjuustuga


Mets mustab sel aastal kohe eriliselt mustikaist. Mis teha? Kooki! Kooki! Olgu olla! :)



Mustikate korjamine on üpris aeganõudev töö ning seepärast jõuavad mustikaküpsetised lauale pigem erilistel puhkudel. No ei anna ju õunakookidega tegemisega võrrelda. ;) 

Aga kui metsast saab neid imelisi tumesiniseid vitamiinipommesoovi korral kas käruga välja lükata, siis ei jää ka koogid tegemata. Kas või igal neljapäeval! Ja ei mingit koonerdamist marjadega!




Mustikakook kitsepiima toorjuustuga
  • 250 g pärmi-lehttainast
  • 150 g kitsepiima toorjuustu
  • 0,75 dl suhkrut
  • 300 g mustikaid

Sulata tainas ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee servadesse umbes 1 cm kauguselt sisselõiked, tainast päris läbi lõikamata. Nii kerkivad koogile ilusad ääred. Sega toorjuust suhkruga ja määri koogile, lõigetest sissepoole jäävale alale. 



Puista peale helde käega mustikaid, nii, et juustu pea näha ei jää. Küpseta kooki 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni taignaservad on kerkinud ja kuldsed. Serveeri kas kuumalt või jahtunult, kook on igati hea!



Mustikatega seoses väike nali ka. Jalutasime emaga Laulasmaal rannas ja veeäärsel märjal liival olid ilusad potisinised täpid. Ema küsis minult, kas ma tean, mis need võiksid olla. Ega ei teadnud küll, nägi välja nagu oleks kellegi pastakas katki läinud. Tuli välja, et see on linnusitt. Aga linnud olid enne ilmselt ka mustikal käinud. :)



 
Laulusoovituseks eilse "Nelgid Rapunzelile" kontserdielamuse tuules eestimaine kaunis Vaiko ja Lenna "Homne päev".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar