23.9.15

Šokolaaditükkidega banaanimuffinid


Kõigile õuna-kõrvitsa-ploomi-tomati-ja-muude-sügisviljaroogade vahelduseks ühed täiesti mitte-eesti banaanide ja absoluutselt Maarjamaa-võõra šokolaadiga muffinid. Magusad ja pehmed, nii nagu ühed keeksikesed olema peavad. 

Silikoonist muffinivormid ostsin kunagi Pariisist suvalisest poest ning nad on oma eksistentsi minu köögis kuhjaga tagasi teinud. Nii magusate kui ka soolaste muffinite, aga näiteks vormimagustoitude ja omletikeste tegemiseks. Hea kaasas kanda, lihtne pesta ja pole vaja mingite pabervormide ja palju ruumi võtvate pannidega mässata. Olen nendega näiteks sõprade juurde muffineid kaasa võtnud ja alles seal küpsetised vormidest välja võtnud. 12 vormi üksteise sees mahuvad pärast kenasti ka väikese käekotikese küljetaskusse ja saan kindel olla, et külakost jõuab lauale sellisel kujul nagu mõeldud. Kusjuures need vormid olen isegi nädalalõpuväljasõitudele kaasa võtnud, et võõras köögis, kus ei pruugi õiget varustust olla, õhtuks miskit lihtsat, head ja magusat lauale saada. Rendimajakese köögis enda silikoonvormidesse valmis kuivainesegust muffinid ahju lükata - umbes 10 minutit segamist, üks kauss ja üks lusikas pesta ning terve puhkusseltskond ahhetab ja ei jõua ära imestada, milline tublidus ise köögis toimetab, hehee!

Kui aga enda köögis toimetada, siis ma pigem valmissegusid ei kasuta. Ikka vana hea jahukott lauale, suhkur ja munad kõrvale ja muffinitegu võib alata! Seekord siis alati hästi läbi saavate banaani ja šokolaadiga.








































Šokolaaditükkidega banaanimuffinid

12 muffinit
  • 2 hästi küpset banaani
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu (võid poole jahukogusest asendada täistera nisujahuga)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g võid
  • 100 g paksemat jogurtit
  • 75 g tumedat 70% šokolaadi

Sulata ja jahuta või. Vahusta muna suhkruga ning lisa jahtunud sulavõi. Püreesta banaanid kahvliga ning lisa munavahule. Lisa vaheldumisi jogurt ning sõelutud küpsetuspulbriga segatud jahu. Haki šokolaad ning lisa õrnalt segades taignasse. Jaga tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni muffinid on kerkinud ja küpsed. Võid igaks juhuks tikuga kontrollida. Need keeksikesed jäävad seest tänu banaanile ja jogurtile veidi niisked ja selle võrra ka mahlasemad. 

Lauluks kõrvale Two Door Cinema Clubi "Sun". Päike. Pidavat tulema lähipäevil ka meie silmapiirile. 

Ahjaa, ja head sügise algust kõigile! Täna kell 8.20 hommikul algas. Minutipealt. Ametlik värk.

1 kommentaar: