18.9.15

Suitsukana-ananassi quiche


Quiche'ide populaarsusest Prantsusmaal ja minu köögis rääkisin siin postituses lähemalt. Kui meie sel sügises TV3'st jooksma hakanud pagarisaate teist osa vaadata, siis pidid osalejad ka seal oma oskusi quiche'iküpsetamisel näitama. Nii nagu mina oma viidatud postituses küpsetasin, oli ka seal lausa kahel pagaril plaanis ahju lõhe-brokoli quiche lükata. Ei saa midagi öelda, need kaks sobivad suurepäraselt üksteist pirukas täiendama. :D 

Aga ei saa öelda, et ka suitsukana ja ananassi kombo halvem oleks. Oma pea järgi oleks siia värviks ja krõmpsuks ka punast paprikat sisse hakkinud, aga kuna see quiche läks sünnipäevalauale, kus üks külalistest paprikat nui neljaks ei söö, jäi seekord pirukas veidi kahvatum. (Sünnipäevalauas ei passinud kaamerat kätte võtta, nii et tüki läbilõiget ei saa. Olete ju küll pirukat seest näinud. ;) )


Kana ja ananass jõuavad päris tihti koos taldrikule, nii salatites, eestlasliku pitsa peal (koos 1000 muu asjaga) ja miks siis mitte ka pirukas! Muide, soovitan suvel mõni kord kana kõrvale grillida värske ananassi viile, imehea! Kuigi nahk annab kanale mahlasust juurde ja olen täiesti nõus, et kana rinnaliha kuivem kui koivad, siis suitsukana puhul kasutan oma köögis just nahata ja muude lisanditeta fileetükki, mis hoolimata sellest, et on puhas tailiha, äärmiselt mahlane.



Suitsukana-ananassiquiche 

28-cm vorm

Põhi:
  • 100 g võid
  • 175 g nisujahu
  • 1 tl soola
  • u 2 sl külma vett
Täidis:
  • 200 g suitsukanafileed
  • 300 g nõrutatud ananassitükke  
  • 3 muna
  • 1 dl rõõska koort
  • 2 dl piima
  • 100 g riivitud juustu
  • soola
  • musta pipart
  • 2 tl oreganot

Põhjaks näpi toasoe või jahu ja soolaga puruks. Lisa ainult nii palju külma vett, kuni taignast on võimalik pall kokku suruda. Suru vormi põhja ja äärtele, täksi kahvliga auguliseks ning pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi. 

Täidiseks haki suitsukanafilee ning nõruta ananass. Klopi munad lahti, lisa koor ja piim ning maitsesta soola ja pipraga. Sega sisse ka 50 g riivjuustu. Küpseta põhja 180 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni helekuldne ja pealmine kiht on küps. Laota põhjale kana ja ananass ning .vala üle munaseguga. Raputa quiche'ile ülejäänud 50 g riivjuustu, natuke oreganot ning küpseta 180 kraadi juures, kuni pirukas on küps ja pealt kuldne. Serveeri kas soojalt või jahtunult, mõlemat moodi on maitsev!

Kõrvale vaadake Riho Undi "Isanda" treilerit, mis kandideerib sel aastal parima lühifilmi Oscarile! Film on Tuglase "Popi ja Huhuu" ainetel. Kõhe ja kaunis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar