9.10.15

DIY : Trühvlikarp & valge šokolaadiga nugatikommid


Teate neid hetki, kus te midagi absoluutselt kõikmõeldavatest kohtadest otsite ja (optimistlikult) tund või (reaalselt) kaks tundi hiljem lõug jonnakalt üles tõstetult otsustate, et tegelikult polnudki seda vaja? Tüütu ja tobe, aga pole miskit teha, tuleb muu lahendus leida. 

Nii läks mul ühe šabloonpaberiga, mille järgi kena kartongist trühvlikarp voltida. Ega see nelinurga kokku murdmine nüüd raketiteadus pole ja internet on sellekohaseid õpetusi/videosid täis. Aga ma ju tean, et ta mul kusagil asjade vahel peab olema ja no ei anna rahu, kuhu ma ta siis...  Kõik sahtlid-riiulid-kapid läbi otsitud (jep, vaatasin isegi linade-rätikute kappi), andsin alla ja guugeldasin endale uue šablooni. Ja et tulevikus seda kadumistrikki uuesti ei juhtuks, petan ma oma paberiusku Mina ja talletan vajalikud mõõdud kõikvõimsasse worldwidewebi. Katsu sa nüüd ära kaduda!

 
Kirjatehnika 4-, märkus joonlaua koju unustamise eest


Joonis siit. Kena karbike mahutab täpselt 12 trühvlit ja voltida saab selle täiesti liimivabalt tavalisest A4 kartongist. 

Trühvlikarp 

12 trühvlile
  • A4 paber
  • käärid
  • harilik pliiats (ja minusugustele ka kustutuskumm)
  • joonlaud
  • ee.. ja ongi vist kõik?

Võta A4 ette. Joonesta vajalikud sirged peale. Lõika õigetest kohtadest lahti. Voldi kokku. Karbi mõõtudeks oli mul 12x10x2 cm, ehk põhi 10x12 cm ristkülik ja kõrgust 2 cm. Pildilt on näha, mis jooned tuleb lahti lõigata ja mis lihtsalt murda. Põhja laikülgedesse tuleb keskele väikesed sisselõiked teha, kuhu nn topeltkülgede otsad sisse susata ja kuhu vahele saab pärast karbi kaane otsad pista. 




Karbike läks sünnipäevakingiga kaasa ning sisse tegin lihtsad ja maitsvad valge šokolaadiga nugatikommid. 




Valge šokolaadiga nugatikommid


12 tk
  • 50 g valget šokolaadi
  • 75 g nugatimassi 
  • soovi korral tilk brändit

Kui tahad massi ka brändit lisada, siis sega see alustuseks toasooja nugatimassi sisse. Lõika või jaga nugat 12 tükiks, vormi kahe teelusikaga või veereta käte vahel ümaramaks ja pane sügavkülma nii, et pallikesed üksteise vastu ei puutu. Sulata valge šokolaad. Kasta tahenenud nugatipallid ükshaaval kahe kahvli abil šokolaadi ning vea kahvliteradega pealmine pind siiru-viiruliseks. Jäta fooliumile toatemperatuurile tahenema. Paki jahtunud kommid isetehtud trühvlikarpi ja kingi mõnele ilusale inimesele!


Biidi tõmbab üles George Michael & tema "Too Funky". Video saab loomulikult lisapunktid.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar