14.2.16

Küpsise-šokolaaditrühvlid pohladega


Ilusat sõbrapäeva! 


Ja kes valentinipäevast ei hooli ning sõbrapäeva ei tunnista, need võivad tähistada ja meenutada kõike muud, mis 14. veebruaril maailmas on toimunud. Näiteks on täna Claude Monet' sünnipäev, 1779 tapsid Hawaii pärismaalased Thomas Cook'i, 1876 patenteeris Alexander Bell telefoni ja 1918 mindi Eestis üle Gregoriuse kalendrile. (Vana kalendri järgi oleks täna 1. veebruar!) Nii et midagi kõigile?




Igaljuhul. Loomulikult tuleks oma kalleid iga päev meeles pidada ja neile seda ka öelda, kuid traditsioonid on ka toredad ning miks mitte tuua veidi magusat pidulikkust veebruari halli tänavapilti. Oma armastust võib ju igaüks isemoodi näidata, aga kui iga päev šokolaadi ja lilli kinkima hakata, kaotaks see ju oma võlu. Nii et miks mitte ühel päeval aastas seda just nii näidata. Eeldusel, et purpursed tuustid ja roosa plastik poodi jääb... 


Mina tegin tänase puhul komme. Vahvalt valentinipäevaks ja südamlikult sõbrapäevaks. Valmis said lihtsad ja maitsvad trühvlid, mis lisašmekki saanud konjakist ja kus šokolaadi tummisust on tasakaalustamas värsked pohlad. Kui pohli kapis pole, võib need asendada ka näiteks jõhvikatega.




Küpsise-šokolaaditrühvlid pohladega

14 trühvlit

70 g šokolaadiküpsiseid, näiteks Selga
35 g maitsestamata toorjuustu
80 g piimašokolaadi
2 tl konjakit
20 g võid
iga kommi jaoks 3 pohla
2 sl magustamata kakaopulbrit 


Purusta küpsised ja sega toorjuustuga. Sulata vesivannil šokolaad ja või, sega juurde konjak. Lisa šokolaadisegule küpsisemass ning sega ühtlaseks. Suru trühvlimass kommidesse ning lisa igasse kommi ka kolm pohla. Lase sügavkülmas või tavalises külmikus taheneda. Võta kommid vormist ning veereta neid kakaopulbris. Serveeri komme külmkapikülmalt. 


Feist ja "Secret Heart"




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar