25.9.16

Leopardikakku ehk täpiline kook


Kas teie olete juba Euroopas autot rentinud? Kuigi paljude erinevate rendiautode kõrval- ja tagaistmele olen ma sattunud küll, siis ise rentimist ette võtta oli mul esimene kord. Poleks elu sees osanud oodata, et see nii keeruline on! Skaipisime oma kahe reisikaaslasega ligi kaks tundi, igaüks oma arvuti taga, enne kui sobiva toreda neljarattalise leidsime. Kuna minek on Itaaliasse, siis on esimene asi, mida absoluutselt kõik soovitavad, võtta 0-omavastutusega kindlustus, sest seal pidavat neid küljemõlkimisi ja peeglite ära sõitmist ja "ma ainult natuke lükkan su autot, et ise ka parkima mahtuda" sissesõtie hulgi olema. Ja loomulikult näevad kõik Itaalia autorendi leheküljed välja nagu viimane pettus ja tundub, et ükskõik kuhu sa ka ei kliki, ei jookse mitte ainult terve kari trooja hobuseid sinu arvutile tormi, vaid ka kõik krediitkaardid on sekundiga tühjad ja autost võid sa kohale jõudes ainult unistada. Oeh. Ja juhtuski nii, et Itaalia rendiauto reserveerisime hoopis saksa lehelt. :D Eks tõlkimist oli küllaga, (sügav kummardus Chrome Translate'ile!) aga lõpuks on punane (sest loomulikult ma ju eeldan, et sama värv, mis on pildil, sõidab ka treppi) Fiat Panda meid ootamas. Ah, vähem kui 2 nädalat, ja Liguuria kaljudele ehitatud rannikukülad ning Toskaana linnakesed, vaadake ette! Teedele on oodata üht Punast Pandat ja kolme paari säravaid silmi!





Retsept jäi silma kunagi kusagil Pinteresti lehel, ning olin silmapilkselt võlutud. Nii lapsik ja lihtne ja lõbus keeks! Pilt jäi pähe kummitama mõneks ajaks, aga õnneks nimi "leopardikakku" liiga levinud just ei ole, nii et kiire guugeldamine juhatas õigele lehele.  Sealt lehelt on ka kenasti näha, kuidas eri värvi tainas vormi pigistaga. 


Tavalise keeksi asemel tegin koogi banaani-kaerataignaga, mis jääb veidi tihkem ning võrreldes tavalise heleda biskviidiga tänu banaanile tumedam. 





Leopardikakku ehk täpiline kook

20-cm lahtikäiv vorm
  • 300 g banaanipüreed
  • 50 g nisujahu
  • 200 g täistera kaerajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 40 g rafineerimata suhkrut
  • 2 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 2 sl naturaalset kakaopulbrit
  • kaunistuseks vaniljepudingut või valge šokolaadi-toorjuustu glasuuri ja tumeda šokolaadi nööpe / tumedat šokolaadi
Valge šokolaadi glasuur
  • 100 g valget šokolaadi
  • 100 g maitsestamata toorjuustu

Vahusta banaanipüree munade, suhkru ja vaniljega. Teises kausis sega omavahel jahud ning küpsetuspulber ja lisa banaanisegule. Tõsta pool segust teise kaussi ning sega kakaoga läbi. Tõsta mõlemad taignasegud pritskottidesse ning vooderda 20-cm lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Pritsi ühe seguga keskele täpp ning jättes vahe vahele, täpi ning vormi äärte vahele taignaring. Vahed täida teist värvi taignaga. Ehita nii kolm kihti, nii, et esimeses kihis heleda taigna peale jääks teisel tume ning kolmandal jälle hele. Küpseta kooki 200 kraadi juures 25-30 minutit, kuni tainas on pealt helekuldne ning kook on läbi küpsenud. Lase jahtuda ning kata glasuuri ja täppidega. 


Glasuuriks sega omavahel toasoe toorjuust ning veevannil sulatatud valge šokolaad ühtlaseks. Vala glasuur (või kui eelistad kasutada vaniljepudingut, siis sobib ka see imehästi) koogile ning lükka veidi äärtest alla voolama. Vajuta glasuurile šokolaadinööbid või pritsi sulašokolaadist väikesed täpid. Lase hanguda ning serveeri kandes leopardimustrilist kostüümi. ;)


Mumford and Sons & nende "Cave"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar