09.11.16

Gluteenivaba kirssidega kohupiimavorm


Ma olen sõnatu. 



Lihtsalt.



Sõnatu.






Tänane päev saab ajalooraamatutesse märgitud kui pöördepunkt. Kus demokraatia näitas oma võimu ning võimetust. Kus Ameerika Ühendriigid keeravad oma ajaloos uue lehekülje, ning senini kirjutatud realistlikust draamast, pisuke romantikat ning komöödiat sekka, saab õudusfilmi sugemetega tragikoomiline farss. Loodetavasti põnevusfilmi action-stseenideni jutt ei jõua. Oeh. Ja selle kõige otsa täna siinpool kõiki riigipiire toimunud sündmused?? Mis pagan...??


Ei hakka siin juhtunu üle rohkem arutama ja oma seisukohti välja tooma. Kõik on niigi kursis. Nüüd jääb ainult oodata ja parimat loota.


Kui kuidagi saaks kõik poliitika korraks välja lülitada? 




Leidsin zeni oma peas ja mõtteis tänu kokkamisele. Kodus paar nädalat kaunistusena oma rolli äärmiselt hästi täitnud kõrvitsapoiss hakkas esimesi närtsimise märke näitama (kas siis tõesti pliidile liiga lähedal?) ning nüüd on köögis potitäis värsket kõrvitsapüreed ootamas. Ja ma ei jõua ära oodata, millal internetiavarustest välja nopitud ideid realiseerima saan hakata!


No näed! Ei olnudki nii raske vahemälu tühjendada!


Seniks-kuniks aga üks maitsev kohupiimavorm. Suvel omaenda kätega korjatud viltkirssidega ning nisu asemel teht mõnusa pähklise mekiga tatrajahuga. Kõik kohupiimaküpsetised on mu suured lemmikud ning see vorm positioneerub minu isiklikust kõrgele seatud kohupiimatoitude latist igati auga ülalpool. Inspiratsiooniks Lia Virkuse Tervisesõbralik kohupiima-tatrakook.





Kirssidega kohupiimavorm

24-cm lahtikäiv vorm

  • 600 g pakikohupiima
  • 2 dl keefirit
  • 1 dl tatrajahu
  • 1,5 dl rafineerimata suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl vaniljesuhkrut või vaniljekaunapastat
  • 150 g (vilt)kirsse

Vahusta munad suhkruga heledaks. Lisa keefir, kohupiim, tatrajahu ja vanilje. Vahusta uuesti läbi ja vala küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi. Puista peale kirsid ja küpseta 180 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni vorm on kerkinud ja pealt helekuldne. Lase veidi jahtuda ning võta rõngas vormi ümbert. Serveeri kas leigelt või jahtunult. Isiklikult meeldivad mulle kohupiimavormid kõige rohkem, kui nad on saanud üleöö seista.


Karina Vismara ja tema "No le digas qué hacer" ehk "Ära ütle talle, mida teha".




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar