8.11.16

Pohla-martsipani tatramuffinid



Pohl + martsipan on minu lemmikkringlitäidis (jah, ikka see kuulus Café Boulevard'i kringel, mis parimate kringlite esikolmes on!), ning ka kõikides muudes küpsetistes on see duo alati kindla peale minek. Just hiljuti postitas Marit ka oma blogis Magusad fotod oma blogi viienda sünnipäeva puhul ühe pohla-martsipanikringli retsepti - näeb ju imehea välja! Kui selle kaunitari kõrval minu pohla-martsipani tatrakäkke vaadata, tundub nagu oleks läikiv tuttuus auto ja 93ndast aastast pärit rulluisud kõrvuti pandud. 




Ah? Jah, ma just võrdlesin küpsetisi ja transpordivahendeid. :D Viimastel päevadel olen jälle avastanud autojuhtimisrõõmud ja ei saa kurta, tõesti mõnus on kuiva jalaga punktist A punkti B jõuda, selga raskete (poe)kottide kandmisest mitte ära tõmmata ja konstantselt muretsemata, "kas mu rattapidurid ikka peavad tänasele ilmale vastu?". Teiselt poolt jälle, kesklinnas elades ei lähe autot igapäevaselt vaja ja ega hanged just liiga kutsuv teekate pole.



Eelmisel nädalavahetusel, just enne lund tegin kiire metsatiiru, et vaadata, kas pohli veel on. Häästi natuke leidus küll veel tumepunaseid marju lehtede vahelt, aga enamjaolt olid nad nii üleküpsenud, et neid ei saanud hästi korjata. Ja nüüd hangede alla pole enam kindlasti mõtet marju otsima minna. Nii et pohlad tulid muffinite jaoks välja sügavkülmast. Tatra-kohupiimamuffinite baasretsept Andra Kalda raamatust "Tordilõik".




Pohla-martsipani tatramuffinid

14 tk
  • 3 muna
  • 200 g pakikohupiima
  • 170 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 200 g tatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat
  • 75 g mandlimartsipani (vähemalt 60% mandleid)
  • 150 g pohli (+ 1 tl tärklist)

Sega munad, kohupiim ja suhkur omavahel. Lisa jahutatud sulavõi, vanilje ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Riivi või pudista martsipan väikesteks tükkideks ning lisa koos pohladega õrnalt segades taignasse. Kui kasutad külmutatud pohli, lase neil enne veidi sulada ning sega 1 tl tärklisega enne taignasse lisamist. 


Jaga segu muffinivormidesse ning küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuni koogikesed on valmis. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.


Kolmveerand tundi muhedat filmimuusikat, ehk "O Brother, Where Are Thou?" soundtrack





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar