31.01.17

Manna-porgandivorm



Ühel laisal päeval, juba mõni kuu tagasi käisin suure magusaisuga poes. Juba on aru saada, kuhu jutt tüürib, jah? :) 





Ei, kuigi tavaliselt tõesti lõppeb asi sellega, et ostan koju vajalikud asjad ja küpsetan kooki, siis tol päeval sai mugavus must võitu ja tulin poekoogiga koju. Kuigi poest ostan ma küpsetisi tõesti ÜLIharva, siis sel korral tõstis mu käsi ühe porgandivormi karbi korvi, mis oma lühikese koostisosade nimekirjaga täiesti aktsepteeritav tundus. Vorm oli tõesti mahlane ja maitsev, ning paigutus kohe kategooriasse "seda peab ise ka kodus tegema!". Tegu oli Astri köögi porgandivormiga, kus maitset andmas rosinad ja apelsinikoor ning massi sidumas ainult hapukoor ja manna. Täiesti munavaba ning porgandit ennast kirjade järgi isegi 60%. 


Kuna talvisel ajal kuluvad kõik progandivitamiinid marjaks ära, siis said orandžid juurikad mõni aeg hiljem ka mine enda retsepti järgi ja omaenda köögis mõnusaks magusaks vormiks küpsetatud. Soovitan kõigil porgandiarmastajatel kindlasti järgi proovida!




Manna-porgandivorm

20-cm vorm
  • 250 g porgandit 
  • 70 g rosinaid 
  • 150 g hapukoort 
  • 40 g suhkrut 
  • 40 g mannat 
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat 

Koori ja riivi peene riiviga porgandid. Pese ja nõruta rosinad. Sega porgandid, hapukoor, rosinad, suhkur, manna ja vanilje ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ning küpsrta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni vorm on pealt veidi jumet saanud. Lase enne serveerimist jahtuda ja taheneda. 


Regina Spektor ja tema kurbkaunis "Samson".





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar