24.07.17

Kohevad kaerapannkoogid


Puhkuse ajal võib ka nädala sees end (ja teisi laisku ärkajaid) premeerida pannkookidega, mis tavaliselt nädalavahetuste hommikulõunatundide juurde kuuluvad. 


Mis? Mis see puhkus veel on?





Eelmisel reedel oli mu viimane tööpäev enne nädalakest puhkust ning kui aus olla, siis ega ma ise ka ei saanud aru kui väsinud ma ikka olin. Arvasin, et kui nädalavahetusega algab puhkus, siis tähendab see, et reede õhtul on PIDU! Siis laupäeval, jällegi, PIDU! Ja samas vaimus edasi. Sest suvi ja päike ja kõik jutud.


Reedel pärastlõunal koju jõudes prantsatasin ma aga diivanile pikali ja ei liikunud sealt enam kuhugi. Tegin (pärast)lõunauinaku, sõin, vaatasin Inglismaa pagarisaadet Great British Bake-Off'i, näksisin veel, lugesin raamatut, jõin klaasi veini, lugesin veel ning läksin kell 11 magama. :D Suurtest peoplaanidest ei oleks saanud rohkem ükskõik olla. 


Naljakas, kuidas keha lausa füüsiliselt tundis, et nüüd on lubatud veidi aega laisk olla. Ega see mitte-midagi-tegemine kaua ei kestnud - laupäeval olin kell 6 nagu naks üleval ning asusin kodus toimetama. Aga see esimene õhtupoolik - oeh, vahel ikka kulub nii ära. 




Homme varahommikul lendame Prantsusmaale perekonnatuttavatele külla nende poja pulma, ning teel Britanniasse pulmapaika tiirutame ka veidi ringi. Kus täpselt käisime ning mida põnevat seal maitsen, sellest kindlasti kirjutan tagasi tulles ka. Õnneks tuleb kohvri pakkimine sel korral kerge - minnes käsipagas, kuhu sisse veidi kenamad riided pulma, paar kleiti, päiksekreem ja hea raamat. Tagasitulekuks võtsin endale ka äraantava pagasi, et saaks head paremat söögi-joogipoolist kaasa osta.


Seni aga eestimaisemate pannukate lainel: kaerajahust kohevad pannkoogid on hõrgud ning sobivad puhkusehommikusse kui valatult.




Kohevad kaerapannukad

kahele-kolmele

  • 250 g hapukoort
  • 2 muna
  • 100 g täistera kaerajahu või 80 g kaerajahu ja 20 g kaerakliisid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl suhkrut
  • tera soola
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või vaniljesuhkrut
  • praadimiseks õli


Sega hapukoor, munakollased ning suhkur omavahel. Teises kausis sega jahu ja kliid, kui kasutad, küpsetuspulbriga ning lisa hapukooresegule. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga pehmeks vahuks ning sega õrnalt taignasse. Lase üks kümmekond minutit puhata ning küpseta keskmisel kuumusel väheses õlis lusikapannkoogid. Serveeri puuviljade-marjadega ning nirista peale mett või (keedetud) kondenspiima või maitsestamata jogurtit. Või kõiki kolme ;)  




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar