17.10.17

Mahlased šokolaaditükkide ja pihlakatega banaanimuffinid



Sügisküpsetiste lainel jõudsid ahju pihlakatega muffinid, särtsu lisamas tume šokolaad, taignas tervislikke toone andmas kaerajahu, -kliid ja banaan.






Just praegu on õige aeg hapukaid pihlakamarju korjata - ikka mitte suurte teede äärest ning mida puhtamast õhust, seda parem - ning neid kõikvõimalikesse küpsetistesse-hoidistesse susata. Pihlakad on ühed tänuväärsed marjad, mis isegi kuumutades oma vitamiinisisalduses pea üldse ei kaota, nii et isegi need, kes kodus 1:1:1 pihlakanapsu valmistavad (ehk viin+suhkur+marjad samas vahekorras pudelisse villivad) või pihlakaveini teevad, ütlevad, et tegu on vitamiinijoogiga, ning tehniliselt ega nad ei valeta...


Siinsed muffinid on tänu banaanisisaldusele head mahlased ning tänu kaerale ja kliidele kiudainerikkad. Tume šokolaad ja hapukad pihlakad tasakaalustavad teineteist imeliselt ning muffin on hea haarata nii kiireks vahepalaks, kui energiatase on sügislehtedega kaetud maast madalam, aga miks mitte ka hommikusöögiks või lihtsalt tassi kohvi või teega nautimiseks. Kui sul kodus pihlakaid ei ole, võid need asendada ka mõne muu hapu marjaga, nagu näiteks pohlad või jõhvikad.






Tumeda šokolaadi ja pihlakatega kaera-banaanimuffinid

12 tk

  • 250 g kaerajahu 
  • 75 g suhkrut 
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola 
  • 75 g kaerakliisid 
  • 3 küpset banaani (umbes 250 g) 
  • 2 muna 
  • 150 ml piima 
  • 50 g võid 
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 50 g + umbes 30 g pihlakaid 


Sega kaerajahu, kaerakliid, suhkur, küpsetuspulber ja sool omavahel. Sulata või ning blenderda koos piima, banaani ja munadega ühtlaseks. Lisa segu kuivainetele ja sega ühtlaseks. Haki šokolaad jämedalt ja puhasta pihlakad. Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud marju. Värsketega jääb maitse teravam, läbi külmunud marjade maitse on mahedam. Viimasena lisa taignasse šokolaad ja 50 g marju. Jaga tainas 12 muffinivormi vahel - vormid peaksid ääreni täis saama, ning suru igale koogile peale kolm pihlakamarja. Küpseta muffineid 200 kraadi juures 20-25 minutit. Viimased paar minutit võid temperatuuri kõrgemaks keerata või pöördõhu sisse panna, kui tundub, et keeksikesed peaksid veidi veel pealt jumet saama. Lase mõni minut vormis jahtuda ning siis tõsta restile edasi tahenema. Serveeri leigelt või külmalt - igati hea! Ja kui veel kõrvale klaasike piima antakse... 


Kõrvailuks Chilly Gonzalese "White Keys". Mis kaunidust saab ka ainult valgetel klahvidel teha! 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar