08.01.18

Jälle supp! Röstpeedist ja kitsejuustuga


Supile! Nii nagu Prisma jõulureklaamide vastukaaluks on minu enamik tutvusringkonda uue hea raamatu või sokipaari üle väga õnnelik, siis on ka supp, mis võib tunduda kui toeka söögi vaene vend, minu tuttavate seas igati au sees. Nii et ei midagi, et "Jälle supp!", vaid ahjudele juurikate röstimiseks kuuma ning peete-porgandeid koorima!




Ostsin siis ka mina suure reklaami peale Food stuudio puljongi supile fondi või kuubiku asemel ning tõesti! Äärmiselt maitsvate leemedega on nad turule tulnud. Ja ka koduleht on neil ilus! Mind on kena disainiga ikka väga kerge ära osta... Ise puljongit ma vahel ikka keedan, aga seda mitte just liiga tihti. Kana jõuab koju tavaliselt ikka juba kondistatuna ning ongi juhtunud, et kalapuljongit valmistan ilmselt isegi tihemini kui tavalist kanaleent. 


Peedisupp kitsejuustuga on vana klassik, kuid siin on ta lisamekki saanud punasest veinist ning röstitud juurikatest. Imehea! ...Ning kui kõrvale veel kääru Muhu seemneleiba saab... 





Peedisupp punase veini ja kitsejuustuga

Kuuele
  • 6 keskmist peeti
  • 2 porgandit
  • 750 ml ise keedetud või Food Studio kanapuljongit
  • 1 sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • 300 ml punast veini
  • 2 sl palsamiäädikat
  • 1 sl kuivatatud tüümiani
  • veidi toiduõli
  • soola
  • pipart
  • umbes 150 g kitsejuustu
  • serveerimisel soovi korral röstitud seemneid

Koori peedid ja porgandid, tükelda ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pritsi veega ning rösti 180 kraadi juures pehmeks - nii 20-30 minutit, olenevalt ahjust ning tükkide suurusest. Haki sibul, raputa peale soola ning hauta õlis klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae veel nii pool minutit. Seejärel lisa vein koos äädikaga ning lase alkoholil aurustuda. Keera kuumus maha, lisa tüümian ning lase podiseda, kuni kuumutad puljongi ning võtad juurikad ahjust. Vala sibula juurde peedid-porgandid ja puljong ning kõik potti ning kuumuta koos läbi. Püreesta supp saumiksriga ning vajadusel lisa veidi keedetud kuuma vett, kuni saad meeldiva konsistentsiga supi. Serveeri koos kitsejuustu ja soovi korral röstitud seemnetega. Kõrvale paku musta leiba. Kui leiad, siis Muhu on vähemalt meie laual alati võitja!


Kõrvale pai tehku Zwanie Jonsoni "Golden Song".





2 kommentaari: