20.2.18

Põhjata brokoli-kaerapirukas


Enne kui päris sini-must-valgeks ning kilu-kamahõnguliseks kõik söögilaud  läheb, soovitan veel ühe kerge ning toreda põhjata piruka valmis küpsetada. Sobib ideaalselt nii soojalt lõunaks, leigelt või külmalt suupistelauale ning eh, oleme ausad, ka igas muus asendis. 






Kuna brokoli on siin ahjukuuma näinud, siis ei ole ta enam kevadiselt roheline, kuid kuna pirukas valmib kiirelt, ei küpse ta ka liialt üle ning lõpptulemus jääb kenasti krõmps. Kui kodus kaerakliisid ei juhtu olema, võid need ka kas mõndade teiste kliide või sama koguse kaerajahuga asendada.



Juba mõnda aega ostan ma tavamunade asemel ainult ökomune ning peale selle, et küpsetised saavad toitainerikkamad (ning omletid-biskviidid oi kui kollades!) leiab vahel karbist ka vahvaid udusulis üllatusmune!




Põhjata brokoli-kaerapirukas

11 x 35 cm vorm
  • 5 muna
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 25 g täistera kaerajahu (soovi korral gluteenivaba)
  • 25 g kaerakliisid (soovi korral gluteenivabu)
  • 125 g mozzarella't
  • 200 g brokolit
  • soola
  • pipart

Klopi munad toasooja toorjuustuga ühtlaseks. Lisa jahu ja kliid ning maitsesta soola ja pipraga. Murra brokoli õisikuteks, varreosa haki ning sega munasegusse. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud vormi ning aseta peale brokoliõisikud. Rebi mozzarella väikesteks tükkideks ning laota ühtlaselt pirukale. Keeruta peale veel veidi musta pipart ning raputa ka tiba soola, et brokoli ja juust end oma parimas vormis saaksid esitleda. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni munasegu on hüübinud ning juust pealt helekuldne. Lase veidi jahtuda ning serveeri leigelt või külmalt.


Kõlarisse Alex Turneri soundtrack filmile "Submarine".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar