27.3.18

Tuunikala-kapparivaht



Tuunikala-kapparivaht on kiire ja lihtne valmis segada ning sobib serveerida igal ajal: hommikusöögist-brunch'ist piduliku õhtusöögini. Pildile sai määre värske hapupiima-seemnekaraskiga. 





Kuigi sõna otseses mõttes määrdes midagi "vahtu" löödud ei ole, on kreemi tekstuur kerge ja õhuline ning ta on igati vahu nime ära teeninud. Kui umbes aasta tagasi Jaapanis käisin, siis pärast kõiki sashimirallisid ning hõrke tuunikalagrille lubasin endale, et mina enam iial tuunikalakonserve ei osta. ...Ja nüüd tagasi Eestis söön oma mütsi - kalakonservid on ikkagi siin-seal omal kohal, kuigi loomulikult, värske tuunikala, oh... :) Iseendale vabandan seda nii, et nagu värskel ja hapukurgil on mõlemal oma aeg ja koht, siis on samamoodi ka tuunikalaga, mis igale poole värskena ei sobigi ning ei ole mingi häbi kalakonserv vahetevahel sahvririiulilt välja otsida. Ise jäin uskuma küll. 
 

Klassikalise hapupiima-odrajahukaraski jaoks kasutan lihtsat retsepti, kus poole liitri keefiri kohta võtan 300 g odrajahu, sekka tiba soola, suhkrut, soodat, ning klopin juurde ka ühe suure muna. Peoga heldelt mis iganes parajasti kapis leiduvaid seemneid (sel korral päevalille- ning koorimata kanepiseemned) ja 200 kraadi juurde ahju nii umbes 40 minutiks, olenevalt ahjust. Lase karaskil enne lahti lõikamist veidi jahtuda, muidu võib küpsetis liiga mure olla, et viilud vormi hoiaks. 





Tuunikala-kapparivaht

  • 1 konserv tuunikala soolvees 
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 1 sl kappareid
  • soola
  • pipart

Nõruta tuunikala ning sega toorjuustuga ühtlaseks. Lisa juurde kapparid ning maitsesta soola-pipraga. Enne serveerimist lase külmkapis veidi maitsestuda. Sobib imeliselt nii värske karaski, musta leiva kui ka röstitud saiaga. 



René Aubry ja tema "Seduction".


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar