10.4.18

Bataadi-paprikapüreesupp


Appii! Sellist võitlust kevade ja talve vahel ei ole ma vist kunagi näinud. Päevitusilm vaheldumas lumetormiga, ja nii mitu korda järjest! 

Kuni aga hommikul autokatused veel valged on, ükskõik, mis kalendrist vastu vaatab ja ükskõik, et päeva peale täituvad terrassid optimistlikest talvekahvatult arglikest paljatest käsivartest (ja säärtest), siis päris suvepuhkusele kuumi suppe ja hautiseid ma veel ei saadaks. 

Siin üks mahe ja maitsev bataadi-paprikasupp, seltsiks tšillihelbeid ning soojendavat vürtsi. Hooajaülene maitseelamus. 




Bataadi-paprikapüreesupp


kolmele-neljale

  • üks keskmine bataat
  • 2 punast paprikat
  • 1 suurem sibul
  • 2 küünt küüslauku
  • 1 suur porgand
  • 1 liiter oma lemmikut kana- või köögiviljapuljongit
  • 0,5 tl tšillihelbeid 
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • praadimiseks õli
  • soola
  • musta pipart
  • serveerimiseks rohelist sibulat, koriandrit või peterselli


Puhasta ja haki sibul, küüslauk ning porgand. Prae potipõhjas sibul ja porgand õlis kuldseks ning lisa küüslauk ja koriander. Prae veel nii minuti jagu ning lisa juurde puljong. Mina kipun viimasel ajal Food Studio puljongeid kasutama, kuid laiskadeks päevadeks, kui poodi valmis puljongi järgi ei viitsi minna, on mul Biomarketist kapiriiulile varutud ka mahepuljongikuubikuid. Keemilisi maitsetugevdajaid täis levinumate brändide kuupe soovitaks pigem vältida. Kuni puljong kuumeneb, koori bataat, puhasta paprikad ning haki viljad. Lisa puljongisse, kui vedelik on kuum ning keeda pehmeks. Võta tassiga potist veidi vedelikku välja ning püreesta poti sisu saumiksriga ühtlaseks. Vajadusel timmi konsistentsi kõrvalepandud puljongiga. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga ning serveeri maitserohelisega. 

Ülejäänud puljong rüüpa kuumalt mõne piruka kõrvale, kui varbad aprillikuise lumerookimise tagajärjel peaksid jääs olema. Ilusat kevade jätku!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar