16.4.18

Veidi tuunitud prantsuse šokolaadikook


Imelihtne koogike, mis eestimaises laiemas ringis on tuntud ka prantsuse šokolaadikoogi nime all, on vist enamike kohalike šokolaadisõprade koogitaldrikule vähemalt korra jõudnud. Koostisosade nimekiri on lühike ning eksimisvõimalus pea olematu - kellele siis selline kook ei meeldiks! Aga kuna selle hea lihtsa koogi saab veel palju paremaks muuta, kui ainult paar väääikest muudatust retseptis teha, siis panen veidi tuunitud retsepti ka siia blogisse üles. 


Kohv on ammu tuntud kui šokolaadi maitse parem esiletooja, nagu ka näiteks vanilje ja tonka uba, ning minu arvates ei saa ühes šokolaadikoogis häid röstitud pähkleid kunagi liiga palju olla. 






Kohvimeki ja pähklitega prantsuse šokolaadikook

24-cm lahtikäiv vorm

  • 200 g võid
  • 200 g tumedat 70% šokolaadi
  • 200 g suhkrut
  • 4 suurt toasooja mahemuna
  • 1 suur sl jahu
  • 2 tl lahustuvat kohvi
  • peotäis metspähkleid


Tükelda või ja šokolaad potti, lisa lahustuva kohvi graanulid ning pane madalale tulele vaikselt sulama. Sega vahetevahel, kuni saad ühtlase segu. Jäta jahtuma. Samal ajal rösti terved metspähklid kuival pannil, kuni kööki hakkab pähklilõhna tulema. Vala pannilt kaussi ja jäta jahtuma. Vispelda lahtiklopitud munad käsitsi ükshaaval veidi jahtunud šokolaadisegusse ning viimasena sõelu sisse jahu. Haki pooled pähklid jämedalt ning sega koos ülejäänud tervete pähklitega tainasse. Vala küpsetuspaberiga kaetud vormi ning küpseta 200 kraadi juures pöördõhuta umbes 25 minutit. Serveeri kas soojalt või jahtunult - kook on igati väga maitsev. Ja kui veel kõrvale pallike vaniljejäätist ja värskeid marju antakse...


Kõrvailuks koogiküpsetamise kõrvale Kevin Johanseni "Timing".




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar