02.07.18

Rabarberi-banaanikeeks


Rabarberihooaja lõpetuseks veel üks kerge ning mahlane kook. Ja täitsa tervislikumat laadi - täistera kaer tavalise jahu asemel, sekka kiudainerikkaid kliisid, ning suhkrut asendamas banaani enda magusus koos agaavisiirupiga.




Naised saunas räägivad, et juunikuuga peaks ka rabarberihooaja lõpetama, sest edasi on neis liiga palju oblikhapet ning varred puituvad liialt, kaotades oma mahlasuse. Kuid kui taimi korralikult kasta, vanemaid varsi regulaarselt ära visata ning ka tekkivad õisikud kiirelt ära napsata, võib keskelt peale kasvavaid noori varsi ikka veel kooki visata. No juuli esimestel päevadel ikka. ;)


Banaan & co


Rabarberi-banaanikeeks

1 keeksivorm

  • 3 küpset banaani, kooritult kokku à 300 g  
  • 1 muna
  • 30 g võid
  • 50 g agaavisiirupit (võid asendada 40 g vedela meega)
  • 100 g täistera kaerajahu
  • 35 g kaerakliisid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 5 kupart või 0,5 tl purustatud kardemoni
  • 150 g rabarberit

Püreesta banaan ning sega lahtiklopitud muna, sulavõi ning siirupiga. Sega kuivained omavahel ning haki rabarber. Sega banaanisegu kuivainetega ning viimasena lisa rabarberitükid, jättes peotäie tükke kaunistamiseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning puista peale kõrvalepandud rabarber. Küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta 60 minutit, kuni keeks on läbi küpsenud. Lase veidi vormis jahtuda ning seejärel tõsta restile edasi jahtuma. Serveeri jahtunult. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar