26.12.18

Vaarika ja rohelise tee vahuga korvikesed



Mõnikord kohe tahaks endale midagi eriti erilist ja maitsvat lubada. Ja kaunist. Kindlasti šokolaadiga. Ja midagi värsket ja hapukat sinna juurde? Vaarikad! Ja erinevaid tekstuure - midagi pehmet ja õhulist, mis suus sulaks, ning sinna kõrvale tasakaaluks midagi tummist ja krõbedat. 


Saab tehtud! Miks mitte vana aasta pidulikuks ärasaatmiseks?





Krõbedal muretainapõhjal on kerge vaarikavaht rohelise matcha tee ning jogurtiga. Kaunistuseks mõned ilusad eestimaised vaarikad. Ja mitte-üldse-eestimaine matcha tee pulber, lisamas särtsuks mõrkjat mekki. Muretaignakorvikesed võid juba päev-kaks varem valmis teha, siis jääb serveerimispäeva hommikul vaid vaht valmis segada ning korvikestesse tõsta. Vaarikad lisa korvikestele vahetult enne serveerimist. 



Vaarika-jogurtivahuga korvikesed


8 10-cm korvikest

Põhi
  • 100 g võid 
  • 80 g tuhksuhkrut 
  • 1 muna 
  • 2 suurt sl magustamata kakaopulbrit 
  • 225 g jahu 
Täidis
  • 250 g vaarikaid 
  • 1 tl matcha pulbrit 
  • 2 lehte želatiini 
  • 150 g paksu maitsestamata jogurtit 
  • 50 g tuhksuhkrut 
  • 4 munavalget 
  • Kaunistamiseks vaarikaid, veidi matcha pulbrit ja soovi korral jõhvikaseemneid või külmkuivatatud marju 

Alusta korvikestest. Sega muretaina jaoks või tuhksuhkruga. Lisa muna ning klopi ühtlaseks. Viimasena lisa kakaoga segatud jahu ning sõtku väheste liigutustega taignaks. Mässi kilesse ning pane külmkappi pooleks tunniks puhkama. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks, lõika välja ringid ning suru vormidesse. Lase veel külmkapis nii pool tunnikest taheneda. Torgi kahvliga korvide põhjad auguliseks, kata küpsetuspaberi ning kuivatatud ubade-hernestega (või keraamiliste küpsetuskuulidega, kui sul juhtub neid olema) ning küpseta 10 minutit 180 kraadi juures. Seejärel eemalda paber ubadega ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni korvikesed on läbi küpsenud. Võta ahjust ning lase jahtuda. Võid korvikesed juba eelmisel päeval valmis teha - nad peavad olema täielikult jahtunud, kui täidise sisse paned. 


Täidiseks paisuta želatiini külmas vees. Püreesta vaarikad. Kuumuta 2 sl vaarikapüreed ning sega matcha pulber püreega. Sulata sealsamas kuumas pürees ka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega kuum püree ülejäänud vaarikapüree, tuhksuhkru ja jogurtiga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega osade kaupa vaarika-jogurtiseguga. Lase vahul kausis pool tundi külmkapis taheneda ning täida seejärel seguga korvikesed. Kaunista vaarikate, matcha pulbri ning soovi korral ka jõhvikaseemnete või külmkuivatatud marjadega - annab ilusa efekti. 


Kaunist aasta lõppu kõigile! Et mull klaasis kõliseks ja suunurgad oleksid armsate inimeste seas veedetud ajast kõrvuni!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar