13.03.19

Ploomi-tatramuffinid




Ploomihooaeg on küll täpselt teisel pool aastaringi, kuid kel peaks jääkapis ploome varutud olema või sahvririiulil purk kompotti, siis ühed pähklise mekiga tatramuffinid hapukate ploomidega sobivad praegusesse talvisesse ilma imehästi. 





Eks ole küll nii, et parim on värsket kraami süüa just siis, kui see on hooajas ning oma parimas vormis. Kuid oma vaieldamatu võlu on süüa kõike seda headust ka nii kaugel viljade 'õigest' ajast kui võimalik. Pimedas novembrikuus avada karp maasika toormoosi, jaanuaris teha kukeseenekastet või miks mitte märtsis lükata ahju midagi ploomidega. 


Kasuta muffinites kindlasti toortatrajahu, mitte lihtsalt tatrajahu nime all müüdavat püüli. Soovi korral serveeri ahjusooje muffineid vaniljejäätisega. 





Tatramuffinid ploomidega




12 tk

  • 75 g toasooja võid
  • 100 g rafineerimata suhkrut
  • 2 muna
  • 140 g toortatrajahu 
  • 100 g hapukoort
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1,5 tl vaniljeessentsi
  • 5 kardemonikupra purustatud seemned 
  • u 15 ploomi

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, seejärel vanilje, hapukoor ja viimasena omavahel segatud kuivained. Jaga tainas vormidesse, viiluta ploomid ning säti muffinitele roosideks. Küpseta 200 kraadi juures 17-20 minutit, kuni valmis. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar