19.5.19

Speltakliiküpsised šokolaadiga


Viimaks on soe ka meie õuele jõudnud! Hurraa ja juhhei ning plätud varba otsa! Sel nädalavahetusel on Kalamaja päevad, nii et ilmselt oma tänase koogidoosi saan kusagilt tänavaletilt. Kiireid küpsiseid võib aga ka niisama ahju visata, kui ka muud koogid plaanis on. Küpsised seisavad toatemperatuuril kuivas kenasti päevi, kui mingil veidral põhjusel neid peaks nii kauaks jätkuma. Retsept ise on lihtsamast lihtne - ained kausis kokku segada ning  umbes 10 minutit ahjus küpsistele kuuma anda. Kiiremat küpsetist pea ette ei kujutagi. Lisaks veel väike šokolaaditriip peale, sest ...šokolaad.






Kliidega küpsetisi on mul blogis ka teisi. Näiteks pähklitega kaeraruudud, rukkikliiküpsised ja vürtsikad õunamuffinid


Speltakliiküpsised

18 suurt küpsist
  • 200 g speltakliisid
  • 80 g suhkrut
  • 100 g sulavõid
  • 1 suur muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g tumedat šokolaadi

Sega kliid, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur, kui kasutad seda, omavahel. Kui kasutad vaniljekaunapastat, lisa see sulavõiga. Lisa kaussi sulavõi ja muna ning sega ühtlaseks. Tõsta supilusikaga küpsetuspaberile taignakuhjad ning vormi käte abil küpsisteks. Tainas on mure, kuid küpseb kenasti kokku hoidma. Taignast jätkub täpselt 18 suure küpsise jaoks - 9 ahjuplaadi kohta. Küpseta kliiküpsiseid 200 kraadi juures pöördõhuga umbes 8-11 minutit, kuni pealt helekuldsed. Lase pannil 5 minutit jahtuda ning tõsta siis spaatliga ettevaatlikult restile edasi jahtuma. Jahtudes muutuvad algul pehmed küpsised krõbedaks. Sulata vesivannil šokolaad, tõsta kile- või pritskotti ning triibuta küpsised šokolaadiga üle. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar