24.6.19

Rabarberi-mandlikrõbedik


Rabarberiaeg on veel viimaseid tuure käimas, nii et kiiremad sammud (enda- sõbra-sugulase) aianurka ning siredad varred näpus jooksuga kodukööki!




Noori roosasid-rõõsasid varsi pole tarvis koorida, nii jääb magustoit ka kenama tooniga. Ainult vee alt läbi ning otse noa alla. 


Kõikvõimalikud krõbedikud on minu meelest ühed lihtsamad-lollikindlamad ning samas ka maitsvamad magustoidud üldse. Hea-parem vormi põhja, peale purusegu ning ahjus kuldseks. Klassikalised krõbedike purud on kas 1:1:1 nö purukoogi puru baasil ehk 1 osa või kohta 1 osa suhkrut ja sama palju ka jahu, või siis kaerahelvestest. Minule kui suurele kaerafännile meeldivad kaerakrõbedikud korrrdades rohkem. Toitvamad ning tervislikumad, ja khmm, eks maitse üle ikka kakeldakse - ka maitsvamad. Klassikalisele helbed-või-suhkur segule on siin lisaks veel vaniljet ja mandlijahu, mis muudab purusegu pehmemaks ja lisab hõrku mandlimaitset. Soovi korral võid lisada segule ka veidi mõrumandliessentsi, mis annab krõbedikule i-m-e-hea aroomi. 





Rabarberi-mandlikrõbedik

väiksem, nii 22-cm küpsetusvorm 


  • 400 g rabarberit
  • 85 täistera kaerahelbeid
  • 30 rafineerimata suhkrut
  • 30 mandlijahu
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 50 g võid
  • soovi korral tilk mõrumandliessentsi, et ka lahtisest aknast mööda kõndijatel suu vett jooksma hakkaks

Vajadusel koori ja tükelda rabarber ning vala vormi. Sega kaerahelbed, suhkur, mandlijahu ja vanilje omavahel, lisa võitükid ning mudi käte vahel ühtlaseks puruks. Laota segu rabarberitele ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni kate on pealt krõbe. Lase veidi jahtuda ning naudi näiteks vaniljejäätisega. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar