9.7.19

Kitsejuustukreemiga maasikakorvikesed


Lõpuks! Suviseim suvi! Ah, seda päikesemagusate viljade aega olen ma ikka juba niii kaua kannatamatult oodanud. Balti jaama turg on mul 5 minuti kaugusel, nii et kui mitte ülepäeva, siis vähemalt iga kahe päeva tagant käin uute maasika- ja murelikilode järel. 

Maasika muretaignakorvid



Maasika muretaignakorvid

Ja tomatid! Kuigi hoian vanemate kasvuhoonel ka silma peal, siis tundub, et Põhja-Eesti tomatid vajavad veel veidi küpsemisaega. Õnneks leiab aga turult juba täiesti kodumaiseid tomateid! Ja see lõhn! Lihtsalt hullutav. Esimene tomat läks mul sel aastal täiesti paljalt ampsu haaval, mahl mööda käeselga küünarnuki poole nirisemas. Ei mingit valehäbi ja kombetust - nii ju peabki. Teine oli juba veidi presentaablimas vormis - igasuvine klassika: must leib, toorjuust, paks viil tomatit ning veidi värsket pipart. Oma aiast veel tiba maitserohelist peale ja ..õndsus. 


Kodumaiseid maasikaid veel rohkem kui värskelt söömise jagu ei ole jaksanud osta. Ootan, et hind veidi rahakotisõbralikumaks läheks, et saaks ka sügavkülmavarusid täiendada. Eelmise aasta kõik varutud marjad olen juba ammu ära söönud, lisaks ka vanemate kapis reidi teinud, nii et lisandus on väga oodatud. Otsa tegin lahti juba rabarberiga, mille toorelt tükeldasin ja paari karpi ladusin. Hää sügisene vitamiinisüst. ;) 


Siin korvikestes segasin maasikatele seltsiks kokku kitsejuustu-jogurtikreemi, maitset lisamas münt. Muretaina retsepti siin eraldi välja ei too, eks igaühel on oma lemmik kindla-peale-mineku tainas olemas. Sarnaselt maasikaid olen korvikestele ladunud ka varem, siin basiilikukreemiga maasikakorvikeste retseptis. 




Kitsejuustukreemiga maasikakorvikesed

4 tk
  • u 100 g oma lemmikut muretainast, mina kasutasin seda riisi- ja mandlijahuga retsepti
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 50 g kitsepiima toorjuustu 
  • 100 g paksu kreeka jogurtit, minu lemmik on Alma oma
  • 1 korralik sl mett
  • u 10 lehte värsket piparmünti + mõni leht kaunistamiseks
  • soovi korral 0,5 tl riivitud sidruni- või laimikoort
  • u 8 maasikat kreemi + u 15 tk kaunistamiseks 

Valmista muretainas ning suru tartalette'ivormidesse. Täksi põhi auguliseks ning küpseta ahjus kuldseks. Nisujahust põhja soovitan algul küpsetada küpsetuspaberi ja spetsiaalsete küpsetusubadega (või muu raskuse, näiteks tavaliste kuivatatud hernestega), et tainas ei kerkiks, ning alles siis korvikeste küpsetamine ilma nendeta lõpetada. Lase restil jahtuda.

Kreemiks sega toasoojad toorjuustud, jogurt ja mesi ühtlaseks. Haki maasikad ning piparmünt ning sega õrnalt ühtlaseks. Soovi korral lisa ka veidi peenelt riivitud tsitrusekoort. Jaga täidis jahtunud korvikeste vahel ning kaunista viilutatud maasikate ja mündiga. Naudi!


Maasika muretaignakorvid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar