20.8.19

Mandlised marjamuffinid


Kel aias põõsa küljes veel marju ripub? Siin on teile üks retsept imemaitsvate muffinite valmistamiseks. Gluteenivaba kaeraga saab täiesti gluteenivabad kakud. Muffinid on tänu kaerale-mandlitele toitvad, marjavitamiinidest pungil ning kõige rafineeritu vabad. 





Marjadest sobivad siia kõik, mis aiast leida on - tikrid, sõstrad, vaarikad (kuulsin, et hilisemad sordid hakkavad alles nüüd valmis saama), mõni kuumaasikas sekka. Kelle kodu on metsaveerel, siis kõik mustikad-pohlad sobivad siia samuti. Kui sul satuvad väga hapud marjad, siis lisa soovi korral taignale 1 sl rohkem suhkrut. 


Mul on nii hea meel näha, et järjest rohkem majapidamisi on hakanud kanu pidama ja et koduste siblijate eest hoolitsetakse nagu pereliikmete eest. Ja ma üldse ei kurda, et nüüd saan kodukanade mune otse tuttavate käest osta. Kuna küpsetan palju ning mune satub minu köögis ka niisama pannile, on mulle eriti tähtis, et teaksin, kust nad pärit on. Ning ah, mis toredus on munakarp lahti teha ning näha, et kõik on erimõõdus ja -värvi. Mõnel veel sulg küljes, teisel veidi kanakakat. Naturaalne ja aus. 




Marjased mandlimuffinid

12 muffinit
  • 130 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
  • 120 g täistera (gluteenivaba) kaerajahu
  • 70 g rafineerimata, näiteks kookospalmisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 2 suurt toasooja muna
  • 1 dl piima
  • 0,5 dl ehk 45 g kookosõli
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 200 g koduaia marju, näiteks sõstraid, tikreid, vaarikaid...

Sega kuivained omavahel. Kui sul on väga hapud marjad, lisa 1 sl rohkem suhkrut. Teises kausis klopi munad piima ja sulatatud kookosõliga ühtlaseks. Kui kasutad vaniljekaunapastat, lisa see munasegule, kui -suhkrut, lisa see kuivainetele. Lisa munasegu kuivainetele ja sega ühtlaseks. Jaga tainas muffinivormide vahel. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult - muffinid on igat moodi head.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar