8.10.19

Lihtsad ricotta korvikesed ehk quichette'id


Kui keegi ütleb korvike, mõtlen ma automaatselt magusate koogikeste peale. Sefiirikorvide pastelsed tipud ning želeega kaetud marjakorvikesed. Kui keegi aga kasutab prantsusekeelset korvikese sõna tartelette, siis tulevad silme ette hapukad sidrunikreemiga ja hõrgud šokolaaditäidisega filigraansed küpsetised. Loomulikult viimase moe järgi sirgete püstiste servadega, mitte toredalt voldilised. Ja soolastele lahtistele pirukatele/küpsetistele jääb sõna quiche, mida olen kodumaal ka kohvikus sildi kišš (sic!) all näinud. Või äkki kutsuda tarte'i ja tartelette'i järgi, kus diminutiiv näitab küpsetise suurust väiksust, pisemaid soolaseid korvikesi hoopis quichette'ideks? 




Sel juhul siin ühed eriti lihtsad ja mõnusad quichette'id, kus õhukest ja krõbedat muretainast on täitmas pestone ricottakreem ning tomatid. Selleks aastaks on tomatihooaeg minu peres läbi ning ühed viimastest punapõskseist kaunitaridest läksidki just nende korvikeste peale mahlasust lisama. Ning tomati-basiiliku kooslusega lihtsalt ju ei saa mööda panna!


Ricotta-tomati korvikesed 

Neli 11-cm korvikest

  • 250 g muretainast, näiteks seda juustusga rukkijahu muretainast
  • 300 g ricotta't
  • 1 muna
  • 3 sl basiilikupestot
  • 3 keskmist ploomtomatit
  • soola-pipart
  • serveerimiseks rukolat või muud rohelist


Rulli muretainas lahti ning vooderda neli vormi taignaga, surudes kõik äärevoldid kenasti täis, et ka ahjust tulles hoiaksid ääred kuju ja et silm puhkaks. Tõsta küpsetuspaberiga peale keraamilised küpsetusoad või muu raskus (kuivatatud herned, oad) ja eelküpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Võta korvikestelt raskus ning küpseta veel 3-5 minutit. Sega samal ajal ricotta pestoga, maitse ja vajadusel lisa veidi soola. Tihti on aga pesto juba ise piisavalt soolane ning maitset lisada ei olegi vaja. Klopi juurde muna ning jaga segu eelküpsetatud korvide vahel. Lõika tomatid sektoriteks ning lao täidisele. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni täidis on läbi küpsenud. Purusta peale musta pipart ning serveeri rohelise salatiga. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar