15.10.19

Pestoga kalmaar


Üks imelihtne ja imehea eelroog, mida õhtusöögil pakkuda on kalmaarirõngad, mis on kiirelt pannil jumet saanud ning mis tänu pestole, oliiviõlile ning meresoolale on vahemerelisest maitsest pungil. Tegu on nii kerge ja kiirelt valmiva roaga, kus koostisosade nimekiri on lühemast lühem, et retseptina seda kirja panna on lausa veidi veider. Kuid äkki saab keegi just siit inspiratsiooni oma pere või külaliste, ja loomulikult iseenda rõõmustamiseks. 





Pestoga kalmaar

kolmele eelroaks
  • 400 g (paneerimata) sügavkülmutatud kalmaarirõngaid
  • 2 sl basiilikupestot
  • 1 sl oliiviõli + peale niristamiseks
  • u 0,5 tl meresoolahelbeid


Sulata kalmaarirõngad. Kuumuta pannil õli ning prae rõngaid umbes minuti jagu, kuni nad on mõlemalt poolt veidi värvi saanud. Lisa pannile pesto ning sega läbi. Serveeri kohe, taldrikul nirista peale oliiviõli ning puista rõngad üle meresoolahelvestega. Kõrvale sobib hästi ka mõni hea värske sai.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar