11.11.19

Kiired kõrvitsaampsud


Õhtut enam ilma kuuma teetassita mööda ei saada. Rae platsis on kuusk püsti. Sõbra juures rippusid jõulutuled ümber peegli "ei, need on mul lihtsalt siin ..dekoratsiooniks" Ja kuigi on paar korda juhtunud, et varbad on õhtul koju jõudes kringlid ning ninaots hooajaliselt punane, ei raatsi ma ikka veel oma sügisjakke ja kergeid jalavarje mantlite-saabaste vastu vahetada. Sest siis ongi ju ametlikult talv ning alles nelja kuu pärast saab uuesti vammused seljast heita. Ja selleks ma küll veel valmis ei ole. 




Nii et lisan aga ühe kampsunikihi jaki alla, kõnnin kiiremal sammul ning väljas hulkumise asemel kutsun sõbrad hoopis külla. Ning pakun snäkilaual igati sügisesi kõrvitsaampse - imelihtsad teha, eriti kui röstkõrvitsapüree on sügavkülmast võtta, ning kaovad laualt minutitega. Kommentaar kuumalt on nad parimad loomulikult nende eluiga vaagnal ei pikendanud... 


Kui varem olen ostnud rukkinööpe, siis nüüd nägin ka sama masti kaeranööpe - igati maitsvad ja meeldivalt neutraalsed, valmis täidistega mängimiseks. Toorjuustukeeruga magusatele kõrvitsanööpidele ma suhkrut ei lisanudki, sest minu kõrvitsapüree sai see kord juba naturaalselt ulmemagus. Kui aga sinu püree ise piisavalt magusat välja ei mängi, võid pool püreest, mis hiljem saab toorjuustu endale lisaks, enne korvikestesse panemist vähese suhkruga läbi segada.  




Soolased ja magusad kõrvitsanööbid

  • 150 g pakk maitsestamata rukki- või kaeranööpe
  • 3 dl röstkõrvitsapüreed
  • 5 sl toasooja maitsestamata toorjuustu
  • kaneeli
  • soolahelbeid
  • soovi korral veidi suhkrut

Lao näkileiva nööbid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui sinu kõrvitsapüree ei ole väga magus, lisa poolele püreele veidi suhkrut. Tõsta kõigisse korvikestesse lusikaga kõrvitsapüreed. Pooled jäta nii, nagu nad on, pooltesse (sinna, kuhu ka suhkrut lisasid) tõsta teelusika otsaga toorjuustu ning tõmba see noaotsa abil kõrvitsapüreega siiru-viiruliseks. 

Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Raputa toorjuustuga nööpidele veidi kaneeli ning teistele veidi soolahelbeid. Serveeri kuumalt.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar