24.11.19

Talvine kodujuustuvorm


Täpselt üks kuu jõululaupäevani ning juba vähem kui kuu talvise pööripäevani. Tähendab, et juba mõne nädala pärast hakkavad päevad jälle pikemaks venima, hurraa! Ainult head uudised kõigile neile, kel Eesti talvine pimedus suunurgad alla veab või meele nukraks teeb. Ja selle ajani saab kenasti aastalõpu toredustega end piisavalt tegevuses hoida. 




Näiteks võib täna õhtul endale kadrisante külla oodata (kas miskit head on kappi varutud?), PÖFFile veel nädalakene jõuda, Rae platsis kleepuvast kruusist pooljahtunud hõõgukat juua, Jazzkaare programmile pilk peale heita, rongiga suund Aegiivdu-Paldiski-Narva võtta ning kus iganes loodus kenake paistab, välja minna ning üks metsatiir teha. Värske õhk ja karge novembrituul. Parim. 


Või hoopis kodus mõni küünal põletada, raamat kätte võtta ning diivaninurgas teetassiga kvaliteetaega veeta. Ja kodujuustuvorm kiirelt kokku segada ja ahju lükata, et tuba küpsetuslõhnaga täita. 


Lihtne pigem vähemagus pohla-kodujuustuvorm sobib nii kohvi kõrvale kui ka hommikusöögiks - valgurikkad muna ja kodujuust sekundeerimas toitainerikkale toortatrajahule. Maitselt lihtne ja kodune, talvist hõngu lisamas pohlad ja kaneel. Mõnus külma ilma küpsetis. 




Pohla-kodujuustuvorm

20-cm vorm
  • 380 g klassikalist kodujuustu
  • 50 g hapukoort
  • 3 muna
  • 100 g toortatra- või täistera nisujahu
  • 100 g rafineerimata suhkrut
  • 0,5-1 tl kaneeli
  • 200 g pohli
  • 2 sl kookoshelbeid
Sega kodujuust hapukoore, munade, jahu, suhkru ja kaneeliga ühtlaseks. Lisa 2/3 pohladest ning vala küpsetuspaberiga kaetud vormi. Puista peale ülejäänud pohlad ja kookoshelbed ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 25-30 minutit, kuni vorm on pealt jumekas ja tahenenud. Lase enne jahtumist veidi taheneda. Vorm on hea nii leigelt kui ka jahtunult. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar