21.1.20

Üks lemmikuid snäkke - pimientos de Padrón


Sooviksin tutvustada teile üht minu vaieldamatut lemmikut tapa't ehk ampsu Hispaania snäkilaualt. Värsked, veidi mõrud, krõmpsud, mahlased, parajalt soolakad, mahe oliiviõli kõiki maitseid kokku toomas. Tõeline maiuspala veini kõrvale. Mu daamid ja härrad, pimientos de Padrón!





Ja nüüd viimaks on nad ka eesti lettidele jõudnud! Prismades on nad kenasti olemas, rohelise grillpaprika nime all. Kusjuures kotikese hind jääb poolteise euro kanti, nii et snäkilaua menüüd koostades ei ole nende peale panustades väljaminek üldse suurem kui näiteks kausike oliive osta. Isegi beebiporgandite kotike võib kallim tulla! Samuti leiab neid Tallinnas Balti jaama turul köögiviljade juurest, ilmselt siin-seal veel. 


Esimest korda sõin pimientos de Padrón'e Hispaanias oma heal sõbrannal külas olles. Siin postituses olen kunagi sellest lähemalt ka jutustanud. Fotojäädvustus ka täitsa olemas. Olid hüvad. 



Naudin. 


Ja neid valmistada on i-m-e-lihtne! Aega läheb minutike, retsepti põhimõtteliselt ei olegi, laual näevad aga nad vägagi esinduslikud välja. Ja ka nime ei tasu peljata - see, et pimiento ehk pipar nimes kirjas on, ei tähenda, et nad teravad oleksid. Selline tavaline paprika mahedus. 


Piprad Hispaaniast, oliiviõli Itaaliast, meresool Prantsusmaalt, kausid Tartumaalt 


Padrón piprad ehk pimientos de Padrón

2-3le suupisteks
  • 200 g Padrón pipraid
  • 2 sl oliiviõli
  • meresoolahelbeid

Pese viljad ja nõruta, jäta sabad külge. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae pipraid 3-4 minutit, vahetevahel segades, kuni nad on kokku kukkunud ja mõnelt poolt pruunistunud. Tõsta alusele, puista heldelt peale soolahelbeid ning naudi kohe. Parim on neid näpu vahelt süüa, sabast kinni haarates ning pärast sabad taldrikuäärele kogudes. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar