4.2.20

Toorjuustuträpsuline porgandikook


Haa, täiesti juhuslikult lugesin, et eile tähistati mõnel pool maailmas porgandikoogipäeva! :D Mis tore kokkusattumus. Ja mis see üks päev hiljem ikka teeb. Ei ole minu arvates valet ega halba päeva, et porgandeid koogiks küpsetada. 


Siin üks mahlane isend, ilma lisatud rasvaineta ning vitamiinirikastest porganditest pungil. Peal on koogil ka toorjuustukeerud, kuid kuna kasutasin rafineerimata kookospalmisuhkrut, küpses see kenasti karamelli tooni, jäädes muu koogi kõrval pea kamuflaaži. 


NB! Kes otsib saia tekstuuriga kooki, siis see retsept jäta kõrvale. Tegu on mahlase koogiga, mis meenutab porgandivormi. Keeksivormi asemel võid kooki küpsetada ka ümmarguses koogivormis või kandilises brownie-vormis.






Toorjuustuträpsuline porgandikook

Keskmine keeksivorm

  • 300 g ehk umbes 2 suurt porgandit
  • 3 muna
  • 150 g (võimalusel suhkruta) õunakastet
  • 1/2 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
  • 200 g toortatra- või nisujahu
  • 70 g + 1 sl rafineerimata suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl kaneeli
  • veidi riivitud muskaatpähklit
  • soovi korral väike peotäis hakitud kreeka pähkleid või rosinaid
  • 100 g toorjuustu


Koori ja riivi porgand. Klopi munad porgandi, õunakastme ja vaniljega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, 70 g suhkrut, küpsetuspulber ja maitseained ning lisa porganisegule. Soovi korral lisa ka pähklid või rosinad. Sega taignaks ning vala küpsetuspaberiga kaetud vormi. Klopi toorjuust 1 sl suhkruga ühtlaseks ning tõsta laikudena koogile. Tõmba noaotsaga toorjuust koogile siiru-viiruliseks ning küpseta 45-50 minutit 180 kraadi juures, kuni kook on keskelt küps.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar