27.4.20

'Lõhepasta' spagetikõrvitsast


Kuigi kõrvitsahooaeg on teisel pool aastaringi, näeb pea kõigis (e-)poodides kenasti üle talve hoitud kõrvitsaid, teiste seas ka piklikke kollakaid isendeid nimega spagetikõrvits. Kust selline nimi? Nimelt on selle kõrvitsa viljaliha nii vahvalt kiuline, et pärast küpsetamist muutub see kui spagettideks.



Suitsulõhe annab pastale sügava suitsuse maitse ning spinat sobib koore ja lõhega kui valatult. Serveeri lisaefekti saamiseks toitu kõrvitsapoolikutes! 


Tänu koorele, juustule ja kalale on roog piisavalt rammus, et muid lisandeid ei olegi vaja. Kui sööjaid on aga rohkem ning kõhud tühjemad, võid siia juurde ka päris spagette keeta ning need serveerimisel kõrvitsasegule lisada. Et saada ka koos pastaga mõnusalt kreemine roog, suurenda koore kogust ning lisa roale pool klaasi pasta keeduvett. 


"Lõhepasta" spagetikõrvitsast

Kolmele

  • 1 keskmine spagetikõrvits 
  • Oliiviõli praadimiseks 
  • 1 sibul 
  • 2-3 küünt küüslauku 
  • 200 g kuumsuitsulõhet 
  • 2 dl köögikoort 
  • 1 sl teralist sinepit 
  • 100 g värsket beebispinatit 
  • soola-pipart 
  • soovi korral parmesani või mõnd muud tugevamaitselist juustu 

Lõika spagetikõrvits pikkupidi pooleks ning tõmba lusikaga seemned ja nende ümber olevad kiud välja. Küpseta kõrvitsapoolikuid lõikepool all 180 kraadi juures pöördõhuga 30 minutit, seejärel pööra ümber ning küpseta veel 10-15 minutit, kuni kõrvitsa sisu on pehme. 


Samal ajal koori ja haki sibul ja küüslauk ning prae õlis kuldseks, maitsesta soolaga. Lisa koor, sinep ning kuumsuitsulõhe ja kuumuta läbi. Võta kõrvits ahjust ning tõmba pehme viljaliha kahvliga kiuliseks ning koore küljest lahti. Lisa kõrvitsa viljaliha pannile ning sega läbi. Lisa ka beebispinat, sega läbi ning maitsesta soola-pipraga. Tõsta segu tagasi kõrvitsapoolikutesse ning serveeri, soovi korral riivi peale juustu. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar