tag:blogger.com,1999:blog-67634534377627953202024-03-16T03:10:28.863+02:00.jazzino.rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.comBlogger503125tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-84213631636359283242023-05-08T00:04:00.010+03:002023-05-08T00:19:13.402+03:00Martsipanisel põhjal kohupiima-rabarberikook Kel aianurgas rabarberid juba piisavalt sihvakad, et esimesi küpsetisi ahju panna, või kes sügavkülma revideerides sealt veel mõne eelmise hooaja rabarberikarbi leiab, siis seda kohupiimamahlast kooki soovitan kahe käega.Retsepti katsetades ja paika timmides sai martsipanine kaerapõhi nii mõnus, et algselt plaanitud suurema diameetriga koogi asemel, kus serveerides oleks iga viil õhukesel põhjalrebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-29884022999149586802023-05-06T09:36:00.009+03:002023-05-06T09:42:26.030+03:00Marjadega toorkoogi korvikesed Jagan lihtsate ahjukuuma mitte vajavate koogikeste retsepti koos mõne nipiga, et toorkoogid ilma viperusteta välja tuleks. Saad siin hästi ära kasutada sügavkülma seisma jäänud marju või maitsestada kreem ainult sidruni ja vanilliga ning serveerida koogikesi värskete marjadega.Nagu toorkookidega tihti kipub olema, on nende valmistamise kõige raskem osa ootamine, kuni koogikesed kapis maitsestuvadrebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-66185641821590941992023-02-27T20:35:00.004+02:002023-02-28T10:23:09.925+02:00Maailma lihtsaim vegan šokolaadivahtJärgmisel korral, kui kikerhernepurgi lahti teed või kikerherneid keedad, siis ära keedu- või konservivedelikku ära viska, vaid valmista sellest hoopis mõnd magustoitu. Herneleotis iseenesest isuäratav ega paljulubav välja ei näe, kuid kollakas, kergelt kisseljas aquafaba nime all tuntud vedelik läheb sarnaselt munavalgele vahtu ja sellest saab valmistada nii mousse'e kui ka meringue'e, pavlovastrebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-8916813662783982642023-02-21T08:00:00.001+02:002023-02-21T10:16:47.348+02:00KõrvitsapannkoogidHõissa! Vastlad meil, rasvane teisipäev mujal. Mis aga mõlemal pool piiri traditsioonides ühine, on täna kõik sahvris leiduv hea-parem veel viimast korda enne paastu lauale tuua. Varasemalt talvevarudega seotud paast on enamike tähistajate jaoks küll tänaseks sujuvalt ununenud, kuid pidusöök on jäänud. Eks pidutseme siis meiegi. Kui meil ja Põhjamaades maiustatakse vahukoorekuklitega, siis rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-10411074048464980182023-02-18T09:37:00.006+02:002023-02-21T10:09:20.980+02:00Pirni-sinihallitusjuustupirukasPirn ja sinihallitusjuust on klassikaline kombo, mis alati hästi töötab. Sel korral lahtise piruka, või peenemalt ja Prantsusepäraselt, quiche'i vormis. Lihtne toortatrajahuga pirukapõhi on gluteenivaba ning pähklise ja kergelt rustikaalsema maitsega kui nisupõhi. Idekas nii snäkilauale kui ka koos värske salatiga kergeks lõuna- või õhtusöögiks.Kui pirn + sinihallitusjuust kooslus sulle rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-86570396861892760312023-02-14T08:00:00.003+02:002023-02-21T10:10:28.212+02:00Kodune mandlimartsipan ja martsipanikommid kolmel moelKalendrist vaatab vastuveebruari keskpaik. Kellele sõprade ja sõpruse päev, kellele romantilisemal lainel tähistamist lubav, kellele lihtalt teisipäev. Martsipan sobib imehästi igasse stsenaariumisse. Eriti ise tehtud hõrk mandlimartsipan, mille tegemine on lihtsamast lihtsam ning mis vajab vaid nelja koostisosa. Valmis martsipaniga saad niisama maiustada, küpsetada (kus kaugel see rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-54896541718212178292023-02-12T10:24:00.015+02:002023-02-21T10:10:56.377+02:00Parimad pühapäeva hommiku tatrapannkoogidÕhukesi tatrajahust ülepannikooke proovisin esimest korda kunagi ammu-ammu Prantsusmaal Britannias, kus tatrapannukad ehk galettes bretonnes on osa traditsioonilisest kohalikust köögist. Proovisime neid Eestisse naastes ainukesest poes leiduvast tatrajahust järgi teha, kuid bretooni tuttava parim retsept ei tahtnud millegi pärast meil absoluutselt töötada. Lõpuks saime aru, et asi on meie tumedasrebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-78830283358370450952023-02-05T20:59:00.008+02:002023-02-21T10:11:07.485+02:00Brasiilia juustukuklid ehk pão de queijoBrasiilias süüakse neid gluteenivabu ning juustuselt nätskeid kuklikesi nii snäkiks kui ka hommikusöögiks, aga oleme ausad - ahjukuumad auravad juustused saiad ei vaja just suurt turundust, et laualt kiiresti kaduda. Olenemata kellaajast. Juustukuklid on juba ise tõeliselt head, kuid klassikalise variandi kõrval tasub ka lisandite ning erinevate juustudega katsetada. Tuuni kukleid!Mitmerebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-49373896272201832942023-02-02T20:30:00.006+02:002023-02-21T10:11:35.179+02:00Mahlased oapallid spagettidegaMa ei kujuta isegi ette, kui palju Leedi ja Lontu õhtusöögikaadrid restode lihapallid+spagetid kombole on aidanud üle maailma müüki teha. Välja arvatud Itaalias küll, kus sellist rooga ei kohta. Kuigi mulle traditsioonid köögikultuuris meeldivad, siis olen ka kahe käega selle poolt, et if it works, it's not stupid. Kui lillkapsas saab olla pitsa ja riis ning vetikatest saab teha verivorsti, siis rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-86665022515411978552023-01-29T15:05:00.017+02:002023-11-06T21:52:46.810+02:00Šokolaadi-apelsini siiditofu kookKas oled kunagi siiditofust kooki teinud? Siin üks hõrk ning siidise tekstuuriga šokolaadikook, mida on lihtne valmistada ning mis ahjukuuma ei vaja. Kõige raskem osa selle koogi tegemise juures on ootamine, kuniks ta külmkapis mõned tunnid või üle öö maitsestub ja taheneb. Kook talub hästi ka transporti ning on hea valik külla kaasa võtmiseks, eriti kui soovid koogi päevakese või kaks ette teha.rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-1159456752643225882023-01-22T09:10:00.013+02:002023-02-21T10:08:50.727+02:00Tere taas. Ja üks hõrk Caesari salatTere, 22. jaanuar! Täpselt sel kuupäeval ilmus siin lehel ka eelmine postitus. Aastanumber oli siis 2022 ehk siin on täpselt aasta aega vaikus olnud. Miks nii? Ja miks just nüüd Avalda nupp taas kasutusse võtta ja blogile elu sisse puhuda?Eelmise aasta alguses võtsin korraks aja maha ja lülitasin end kõikvõimalikest võrkudest-platvormidest välja, et veidi nii kehal kui ka vaimul puhata lasta. rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-1027764054101953722022-01-22T23:39:00.011+02:002023-02-20T22:58:48.804+02:00Kastanikreemiga küpsisemagustoitKas oled kunagi kastanikreemi proovinud? Eestis söödavate viljadega kastanipuid kahjuks ei kasva, kuid neist tehtud kreemi leiab õnneks ka meie lettidelt. Kastanikreem, mida olen mõnes Eesti (e-)poes näinud ka kastanimoosi nime all on helepruuni värvi ning selle mahedast maitsest kumab läbi pehmeid datleid ning kuivatatud ploome, taustal ka õrna pähklimekki. Kes seda veel proovinud pole, selrebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-60691202487067117242022-01-18T07:47:00.004+02:002023-02-21T07:15:55.343+02:00Mandli-apelsiniküpsisedBlogis ulub sama vali ning üksik talituul kui eile õues. Päris tormiks kätte ei ole läinud, elekter on alles (ning annab endast ka siin rekordeid püstitavate arvetega märku), kuid nina kodu(köögi)st välja blogielanikud ka ei tihka pista. Tegin suuri plaane, kuidas nüüd pikema puhkuse ajal võtan järjest oma küpsetamisideid ette ning mässan-möllan köögis nii et vähe pole, kuid elul on omad rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-7914654581393315772021-12-30T16:54:00.009+02:002023-02-20T22:27:18.867+02:00Purukattega mustika-juustukookViiiiimaks ometi puhkus. Minul sel korral veidi pikem ning oh-so-väga ammuilma oodatud. Plaan on kaheks kuuks juhe tööarvuti tagant välja tõmmata ning absoluutselt kõik sellest maailmast veidikeseks ära unustada. Slacki-töömeili kustutasin juba telefonist ära, hee, isegi LinkedIni logo enam ei terenda teiste siniste ikoonide vahel (ma ei kinnita ega ka lükka ümber, et mu äpid ifööni ekraanil on rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-47181238680676491792021-12-18T10:14:00.008+02:002023-02-21T07:16:01.246+02:00Stolleni ainetel kaeraküpsised Kuivatatud puuviljadest pungil ning tsitrusega tembitud jõuluküpsetisi leiab pea igast Euroopa köögist. Alates Inglise puuviljakeeksidest kuni Hispaania kroonikujulise Kolmekuningapäevakoogini, Saksa stollenist rääkimata. Klassikaline kühmuga pätsi kujuline stollen küpsetatakse pärmitaignast ja sinna lisatakse helde käega rosinaid, sukaadi või tsitrusekoort ning ka midagi rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-5116757757325464992021-12-08T14:15:00.002+02:002023-02-21T07:16:07.212+02:00Kaneeline õuna-kaerakookAhoi, pühadeaeg! Mis mõnus talvine võlumaa meieni on jõudnud.Tore on tervet seda valget maailma, sh kinnikülmunud Tuule tõukse, hangede alla peitunud autosid (vt. ka Dude, where's my car?) ning takistusraja mõõtmeid saavutavaid kõnniteid muidugi kodusoojast vaadata, aga tore on ka kõik soojad pesud ja sokid välja otsida ning korralikult sibulana sisse pakituna seda pakast ka õues nautida. rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-14590947146437148862021-11-19T16:47:00.006+02:002023-02-21T07:16:24.580+02:00Vaarikatega kookosmakroonidJagan teiega pehmete ja hõrkude kookosmakroonide retsepti, kus lisaks eksootilisele kookosele on vaarika hapukust-särtsu ning šokolaadi siidisust. Kui sõrniku-, jäätise- või vanillikastmeteost on munavalgeid alles jäänud, siis tasub kindlasti need viis minutit võtta, et kookosmakroonitainas kokku segada ning küpsised ahju lükata. Vaarikate asemel võid küpsiseid valmistada ka muude rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-16787273739183540252021-11-08T17:13:00.003+02:002023-02-21T06:43:52.632+02:00Toorjuustutäidisega õuna-kaeramuffinidÕunad! Kooki, hommikupudrule, mahlaks, keeksi, salatisse, ahjurooga, moosiks, kastmeks, kuivatusrestile, taskusse kaasa või suupistelauale. Minu lemmikpuuvili särab igal pool. Jajah, kõigi eksootiliste puuviljad kõrval võib õun küll kahvatuda, kuid kui sügisel õunapuu alt märjast rohust Kuldrenett haarata, väike mullatera püksisäärde pühkida ning siis hambad selle mahlasesse kuldmagusasse rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-72640791478464338192021-11-04T00:26:00.007+02:002023-02-20T21:44:17.804+02:00Selle sügise lemmikud kõrvitsapannukadKõrvitsahooaeg käib täistuuridel ning lisaks püreesupile, risotole või feta ja ürtidega ahjus röstitud kõrvitsaviilakatele - igas peres oma lemmikud - tasuks kindlasti kõrvitsat ka lihtsalt röstida, püreestada ning seda siis jao kaupa külmutada. Nii valmistatud kõrvitsapüree sobib kõikvõimalikesse roogadesse mahemagusat maitsenüanssi lisama või niisama supipõhjaks. Kuldse püreega saad valmistada rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-80928535577974154612021-10-21T10:31:00.012+03:002023-02-20T22:59:12.830+02:00Vaarika-sidruni madeleine'idMadeleines (pardon, et nüüd õiged hääldusmärgid ei järgne, aga häälda: madlenn) keeksikesed on ilmselt kõige rohkem tuntust kogunud tänu Proustile, kes kirjutas need oma teoses "Kaotatud aega otsimas" lapsepõlveaistingute meenutamise võrdkujuks.Madeleine'id paiknevad oma pehme, kergelt küpsiselaadse tekstuuriga kusagil poolel teel keeksikeste ja küpsiste vahel. Lisaks rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-10366378666330053972021-10-12T22:47:00.016+03:002023-02-21T06:14:10.133+02:00Õuna ja Brie korvikesedMulle meeletult meeldib õunamahlategu. Kõik see korjamine (ja ladvaõunu jahtides ronimine-raputamine), suurtes vannides-tünnides pesu, kõrvulukustava müra ning veidra, kergelt utoopilise välimusega (mis neljasena pähe võet, sinna jääb!) masina abil õunte purustamine, ja seejärel loomulikult magusa, vitamiinidest pakatava ning peaaegu viskoosse toormahla maitsmine. Ikka plekkkruusisga otse ämbristrebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-73336785367412912782021-10-08T14:16:00.007+03:002023-02-21T06:29:31.822+02:00Vahemerelised omletiampsudÜhe-ampsu miniomletid sobivad hästi suupistelauale, aga miks mitte ka hommikul ahju visata, kui panniga pliidi ääres ei viitsi seista. Omletid ja quiche'id on minu lemmikud külmkapijääkide realiseerimise toidud, kus saab imehästi kõik juustulõpud, koore-piimatilgad, köögiviljasahtli riismed ning snäkikad purgipõhjad nagu näiteks oliivid ja päikesekuivatatud tomatid ära kasutada. Ja tulemus rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-79023104777085018962021-09-25T07:44:00.005+03:002021-09-25T07:46:41.188+03:00Jäised Bounty ainetel kookose-vaarikaruudud Kas sulle Bounty meeldib? Kui jah, siis peaksid kindlasti proovima ka neid ruudukesi. Kookos + šokolaad kombo lihtsalt ei vea kunagi alt! Eriti, kui nende mahedat magusust on kärtsumaks muutmas hapukas vaarikas. Viimasel ajal on minu blogipostitamine veidi hektilisem olnud, kuna otsustasin sel aastal sügise tulekut edasi lükata ning septembrikuu mõned laiuskraadid lõunapool veeta. Esiteks rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-16233825519041434112021-09-10T15:46:00.009+03:002023-02-21T07:16:33.037+02:00Mesine kohupiima-purukook pohlade, martsipani ja Kreeka pähklitegaKui Instagram ja sõprade FB-postitused ei valeta, siis on Eesti metsaalused hetkel punapõsiseid pohli pungil täis. ...sama punaseid, kui need 100 000 liitrit meres lõpetavat mürgist värvi, millega rattateed just pealinnas üle võõbati. Kes veel kursis ei ole, siis siit leiab 'silmailu' ja siit lugemist-seletusi. Kohutav kilplaslikkus, lühinägelikkus, visioonitus ning lihtsalt lollus. rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6763453437762795320.post-19452716461293888992021-08-24T17:55:00.009+03:002023-02-21T07:14:15.352+02:00Vanillikreemi ja punasõstardega rullbiskviitSõstraaeg veel päris läbi pole. Muna-jahu-suhkrut kapis ikka leidub. Kiire tiir poe piimaletis ning ahi soojenema. Aeg teha rullbiskviiti! Rullbiskviit on ilmselt üks lihtsamaid ning nostalgilisemaid kooke üldse, millega kõigil seostuvad oma lapsepõlvemälestused ning lemmikud õiged rullbiskviidid - nii nagu vanaema tegi (või nurgapealsest poest ostis). Tead ju küll. Kõrvale tass rebanehttp://www.blogger.com/profile/10791179865448537989noreply@blogger.com0