Selle aasta jaanuaris käisin Indias ning nüüd, vürtsiriiul kohalikelt turgudelt täiendust saanud, on rohkem põhjust ka india toite teha. India reisist ning sealsetest söögielamustest räägin lähemalt varsti eraldi postituses. Reisist on küll mõned kuud juba möödas, aga parem hilja kui homme!
Kui tundub, et mis sest röstkõrvitsast ikka kasutada, niikuinii vürtsid peidavad maitsevahe ära, siis võin kinnitada, et karri tuleb maitsvam just eelnevalt röstitud kõrvitsast.
Kõrvitsa-kikerhernekarri
neljale
- 500 g röstitud kõrvitsat
- 400 g kikerhernekonserv (või keedetud kikerherneid, kes tublimad on)
- 2 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- õli
- 200 ml köögiviljapuljongit (mina kasutan mahedat NatureLoveri kuubikut)
- 1 tl kurkumipulbrit
- 1 tl garam masalat
- 1 tl uhmerdatud koriandriseemneid
- 0,5 tl vürtsköömneid
- soola
- u 1 sl sidrunimahla
- serveerimiseks keedetud basmati riisi või naan-leibu, paksu maitsestamata jogurtit ja mõnda pickel'it ehk vürtsikaid marineeritud köögivilju
Kõigepealt rösti kõrvits. Mina röstin tavaliselt suurema koguse korraga ning mida kohe ära ei kasuta, panen kas kuubikute või püreena sügavkülma. Lõika kõrvits u 2 cm kuubikuteks ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ära lisa ei õli ega maitseaineid, nii saab hiljem kuubikuid kasutada ka näiteks magustoitudes. Rösti pannitäit kuubikuid 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Haki sibul ning prae õlis mõne minuti. Lisa purustatud küüslauk ning maitseained, prae kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa kikerherned, pooled kõrvitsakuubikud ja köögiviljapuljong. Maitsesta soolaga. Lase madalal kuumusel umbes veerand tundi haududa. Lisa ülejäänud kõrvits, kuumuta läbi, pigista peale veidi sidrunimahla ning vajadusel lisa soola.
Kuna minu köögist on hetkel veel tandoor-ahi puudu, siis naanide asemel keetsin lihtsalt basmati riisi ja pakkusin kõrvale maitsestamata jogurtit ning laimi pickel'it.
Et suunurgad oleks kõrvuni, veri tuline ja elu vürtsikate rütmidega täidetud!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar