-- "Kuule Kristi, mu ema saatis kõrvitsat ja ma siin teen nüüd sellest süüa, aga mul ei mahu kõik potti ära. Kas sa kõrvitsat tahad?"
-- " !!! "
-- "Ma jätan sulle kaks tükki külmkappi."
-- " :) !!! :) !!! "
Lugejale teadmiseks (kadestamiseks), et tükid olid Kalevipojamõõtu.
Kullakarva toidud toovad ikka hea tuju, ning seekordne supp, kus kõrvitsa puhast maitset toob esile pikantne juust, ei ole mingi erand. Kasutasin hästi kallilt inimeselt kingiks saadud hästi kallist (nagu sildilt näha) juustu. Ega luksuslikku eluviisi tasu häbeneda, suurmeister Rembrandt sobis supiga suurepäraselt.
Kullakarva toidud toovad ikka hea tuju, ning seekordne supp, kus kõrvitsa puhast maitset toob esile pikantne juust, ei ole mingi erand. Kasutasin hästi kallilt inimeselt kingiks saadud hästi kallist (nagu sildilt näha) juustu. Ega luksuslikku eluviisi tasu häbeneda, suurmeister Rembrandt sobis supiga suurepäraselt.
Röstkõrvitsasupp hästi kalli juustuga
kolmele
- 600 g kõrvitsat või valmis röstkõrvitsapüreed
- 4 dl köögiviljapuljongit (mina kasutan Natur Compagnie mahedaid köögiviljapuljongikuubikuid)
- 1 tl kuivatatud sidrunheina
- soola
- valget pipart
- musta pipart
- hästi kallist Rembrandt juustu (võib ka parmesani või muu kõva laabijuustuga asendada)
Kui püreed kapis parajasti ei ole, puhasta ja tükelda toores kõrvits. Laota tükid ahjuplaadile ning rösti 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Uhmerda sidrunhein peeneks. Pane kõrvits puljongi ning sidrunheinaga potti ning keeda umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Võta pott tulelt ja vala pool tassitäit puljongit potist eraldi tassi. Püreesta supp ning timmi paksus meelepäraseks kõrvalepandud puljongiga. Pane supp tagasi tulele ning maitsesta soola ja valge pipraga. Siin on hea kasutada just valget, et mitte kollasesse suppi musti täppe jätta. Pärast serveerimisel aga sobib kontrastiks just must.
Serveeri kuuma suppi rohke riivitud tugevamaitselise juustu, paari keeru musta pipra ning ilusa prantsuse muusikaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar