01.06.15

Jogurti-hapukoorekattega rabarberikook


Veel üks maitsev rabarberikook, mis on ideaalne, kui vaja suuremale seltskonnale head magusat ampsu pakkuda. Plaadikook on parim üleöö seisnuna, kui hapukoore-jogurtikiht on saanud maitsestuda, nii et koogi saab juba varem külalistele pakkumiseks valmis teha. 

Kuigi, oleme ausad, kook tuleb nii hea ja mahlane, et ilmselt ei tule ka väiksemal perel koogi ära söömisega probleeme. 

Koogipõhja retsepti sain nami-namist. Tegin ahjuplaadile ja seega topeltkoguse. Kuna täpselt nii, panniga, ta minust ka sööjate suunas minema sõitis, siis muud pilti näidata ei ole. 







Jogurti-hapukoorekattega rabarberikook 

ahjuplaaditäis

Põhja jaoks:
  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 100 g hapukoort
  • 2 muna
  • 6 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit


Täidise jaoks:
  • 8-10 noort rabarberivart
  • 250 g hapukoort
  • 350 g maitsestamata jogurtit
  • 3 muna
  • 1 tl vaniljeessentsi
  • 1,5 dl suhkrut + 2-3 sl pealeraputamiseks


Kõigepealt mine õue, naudi sooja ilma ning venita võimalikult kaua nina päikese poole, kuni rabarbereid tood. 


Pese, koori, kui väga vaja, ning viiluta rabarberid. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa hapukoor, munad ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ning aja küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali. 




Täidiseks klopi lahti munad, sega juurde hapukoor, jogurt, vaniljeessents ning suhkur. Vala täidis põhjale ning kata rabarberiviiludega. Raputa peale paar supilusikatäit suhkrut ning küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni täidis on pealt hüübinud. Lase jahtuda ning hoia enne serveerimist üleöö jahedas. 


Minuni jõudsid kuulujutud, et  sööjad olid ette ja taha kiitnud. Tore! :) Suvine ja muhe lauluke ka.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar