10.6.15

Kõrvitsakotletid


Mahlased kõrvitsakotletid (andsin alla ja otsustasin, et kotlet võib ka taimse pätsi kohta öelda...) valmivad kiiresti ning sobivad õhtusöögilauale liha asendama. Värske salat ja kodujuust kõrvale ning mõnus eine on serveeritud! Värske koriander sobib kotlettidesse võrratult ning aitab köögivilja maitse esile tuua.


Kõrvitsakotletid


Kõrvitsakotletid

kahele
  • 400 g kõrvitsat
  • 2 kuhjaga sl täisterajahu
  • 1 muna
  • 1 küüslauguküüs
  • suur peotäis hakitud värsket koriandrit
  • 1 tl kurkumit
  • soola
  • musta pipart

Riivi kõrvits ning pigista nii palju vedelikku välja, kui jaksad. Saadud kõrvitsamahla võid järgmisel supiteol puljongisse lisada. Sega juurde jahu, muna, koriander, purustatud küüslauk ning kurkum. Maitsesta soola ja pipraga ning lase taignal veerandtunnike puhata, et jahu saaks paisuda. Vormi segust kotletid ning prae pannil õlis kuldseks.




Serveeri kuumalt näiteks tomati-kurgisalati ja kodujuustuga. Minul oli laual ka Vihula mõisa Sibulasärts, mm.. Kõrvale ka Damieni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar