12.7.15

Kiired suupisteideed: kurgiga ja kalaga


Kaks kiiret suupisteideed, mis köögis nõuavad umbes 0 vaeva ja maitsevad tõesti hästi!




Juustu-idutäidisega kurgisuupiste 
  • 1 pikk kurk
  • 100 g mungoa idusid
  • 75 g merevaiku 
  • pipart
  • 4-5 päikesekuivatatud tomatipoolikut

Lõika kurk umbes 2 cm seibideks ning uurista lusikaga veidi ühelt küljelt keskmist pehmet seemnekoda välja, et tekiks süvend. Täidiseks sega mungoa idud merevaiguga ning maitsesta pipraga. Pane igasse kurgikausikesse teelusikatäis täidist ning kaunista päikesekuivatatud tomatiga. Serveeri kohe.




Teine hea amps, mis lauale panna, on igasugune paneeritud kala marinaadis. Kuigi räim koduses marinaadis ei tundu midagi, mida pidulikule lauale eelroaks panna, siis soovitan eelarvamuste kiuste proovida! Ampsude laualt kadumiskiirus võib panna marinaadikalale uue pilguga vaatama. ;)


Loomulikult on eriti tore, kui oled ise uimelised valmistanud, aga suveajal tasub laatadel-turgudel silmad kalalettide juures lahti hoida: üle Eesti on palju andekaid kalamehi-kokkasid, kes kalad ise püüavad ja purki panevad. Lisaks oled nii kindel, et hoidis on värskest kalast valmistatud ning võid enda jaoks uusi põnevaid maitsekooslusi avastada.





Pildil näiteks on seemneleival oma koha leidnud paneeritud angerjas tomatimarinaadis, just ühe Eesti väiketootja tehtud. Imehea!

Lauluks eesti noortelt muusikutelt Mari Pokinenilt ja Sten-Olle Moldaullt Tutvumise laul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar