8.7.15

Marineeritud räimerullid


Ühel päeval olid räimed poes kohe eriti värske ja rammusa väljanägemisega, et kohe ei saanud ostmata jätta. Sel päeval olid aga õhtusöögiplaanid juba paigas ning kuum ilm ei kutsunud just klassikalisi paneeritud praeräimi ka pliidi ette vaaritama, nii et otsustasin räimed hoopis otse marinaadi panna. 

Marinaad sai klassikaline ja koduselt hea, räimed supermaitsvad ja värsked. Nii et järgmise päikeselise päeva lõunasöögiga suurt vaeva ei olnud: oma aia ja turusaadustest kokku keeratud värske salat taldrikule, räimerullid peale, leivakäär kõrvale ning suurepärane suvine kõhutäide ongi mõne minutiga valmis!



Räimerullid marinaadis
  • 500 g räime liblikfileed
  • 2 klaasi vett
  • 3 sl 30 % äädikat
  • 1,5 sl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 5 tera pipart
  • 1 suur või 2 väiksemat sibulat

Kui tavaliselt ostan rümpa, sest luud on ju imehead krõmpsutada (jajah, küll tean igasuguseid, kes selle peale õlgu väristavad ja jõledaid hukkamõistvaid hääli teevad), siis sel korral jäid näppu juba fileeritud kalad.

Loputa kalad külma vee all üle ning patsuta köögipaberiga kuivaks. Kuumuta ühest klaasist veest, 2 sl äädikast, 1 sl soolast ja piprateradest marinaad. Lase jahtuda ning vala kaladele. Lase paar tundi seista. Samal ajal võid juba ülejäänust veest, äädikast, soolast ja suhkrust koos sibularatastega uue marinaadi keeta ja jahtuma jätta. 

Võta kalad esimesest marinaadist välja (marinaad viska ära), keera rulli ning vala peale jahtunud teine marinaad. Sibularõngad suru kalarullide vahele. Jäta külmkappi seisma. Räimed on valmis järgmisel päeval.  


Marinaadi läksid vanaema armastusega kasvatatud, küll Tartu mullas, aga siiski Peipsi sibulate pojad-tütred


Serveeri näiteks leival keedumunaviilude ja maitserohelisega, kodujuustuga või lihtsal rohelisel salatil. Samuti sobivad räimerullid hästi suupistelauale, kas siis tikuvõileibadel hapukooretörtsuga või lihtsalt hambaork läbi, söömiseks valmis. 

Mina segasin rullide juurde salatipadjaks kurgi, tilli, jääsalati, selleri ja maitsestamata jogurti. Soola pipart natuke sekka ja valmis ta oligi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar