04.07.15

Rummikoogid


Rummikooke hakkasin ma armastama juba algkooli ajal, kui kooli puhvetist, kui vähegi kroone (sente) oli, ikka need esimesena letist kaasa tulid. (Okei-okei, enne suvevaheaega, kui vahel jäätist sai, siis Muru Eskimo võitis konkurentsitult). 

Alguses olid nad alati sellise pontsakad, kookoshelvestega kaetud, sälgud külgedel ning kreemitörts peal. Kui siis üks hetk hakati šokolaadiga kaetud ja seest hoopis heledamaid piklike koogikesi rummikookide nime all müüma, olime isegi korraks nõutud. Kas peaks uued omaks võtma või protestiks häält tõstma, et vanad tagasi toodaks? Pikapeale harjusime, aga need ümarad ja tumedad jäid ikkagi lemmikuteks. Siiamaani. (Ja neid torujaid hakkasime sellise visadusega kutsuma rummijunnideks, nii et isegi puhvetitädile see termin külge jäi.)

Ise rummipalle tehes ma vahukooretörtsule ei panusta, aga kuju peab olema ümar ja kaetud peab kook olema kookosega, muidu ei ole see õige! :)




Rummipallid

20 koogikest
  • 100 g küpsiseid
  • 400 g heledat biskviiti
  • 8 cl konjakit või brändit
  • 1 pudel rummiessentsi
  • 4 sl magustamata kakaopulbrit
  • 50 g sulavõid
  • hapukoor
  • veeretamiseks kookoshelbeid või küpsisepuru

Pudista küpsised ja biskviit kaussi. Lisa rummiessents, alkohol, kakaopulber ja sulavõi. Sega kätega ühtlaseks (lusikaga ei saa sama tulemust) ning hakka väikeste törtsudega lisama hapukoort. Lisa ainult nii palju, et segu kokku hakkaks. Hapukoort läheb vaja päris vähe, maksimaalselt üks detsiliiter. 

Vormi segust käte vahel pallikesed, veereta neid kookoshelvestes ning pane serveerimiseni külma. Parimad on rummipallid siis, kui on saanud üleöö maitsestuda. Nostalgialaks missugune! :)

Kõrvailuks suvine ja vahva Concrete Wall Zee Avilt.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar