2.7.15

Vana hea leivapudi uues kuues


Leivapudi on üks tore nostalgiline eestimaine magustoit. Väiksena ma arvasin, et tegu on sama erilise desserdiga kui ükskõik mis uhke tort või välismaa komm. Maitses ju sama hästi, kui mitte veel paremini! Ikka keefir ja leivakuubikud ja suhkur ja vahel ka tera kaneeli maitset lisamas. 

Hiljuti sattusid keefiripakk ja leivakott mul kõrvuti lauale ning tundus, et NÜÜD KOHE on vaja järgi maitsta, kas leivapudi on ikka sama hea, kui mäletasin. 

Oli küll. ;)

Esimene õige kausitäis otsas, tahtsin sama klassikut edasi arendada. Keerasingi kokku veidi eksootilisema pudi, kus meie talupojamagustoidule on kariibihõngu lisamas kookos ja banaan. Sai õite hea, soovitan proovida. Ja targem on teha kohe topeltports. ;)





Banaani-kookose leivapudi

kahele
  • 2 hästi valmis banaani
  • 3 dl keefirit 
  • 4 kääru peen- või musta (seemneteta) leiba
  • 2 tl kookoshelbeid


Purusta kahvliga banaan püreeks ning sega keefiriga. Lisa kuubikuteks lõigatud leib ning kookoshelbed. Sega korralikult läbi. Kui tundub, et segu jäi liiga paks, lisa natuke keefirit. Jaga kaussidesse ning soovi korral lase natuke külmkapis maitsestuda, kuigi magustoit on ka kohe söömiseks hea. Serveeri külmalt. 

Mmm... Ja laulu asemel hoopis vanu häid Tõnu Aava sisse loetud Onu Remuse jutte





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar