4.3.16

Rukkipõhjal porru-juustupirukas ehk kolme laugu quiche


Kuna hetkel on porruhooaeg, sai üks pirukas ahju lükatud. Ja kus juba üks lauk ees, seal varsti ka teised. Et Porrul üksi igav ei oleks, tulid Küüs ja Muru ka õue mängima ning sündis Kolme Laugu Quiche. Lihtsamalt öeldes porru-juustupirukas, krõbedal rukkipõhjal. 





Natuke aktuaalsetel teemadel ka. Peab ütlema, et koomikarindel Ott ja Märt endale rivaali leidnud. Üritagu, mis nad üritavad, põhiline naljanumber tuleb Suure Lombi tagant. No ainult vaata ja imesta, ja kurvasta... Õnneks on inimesed säilitanud elutervet huumorit ja kommentaare lendab teravalt ning täpselt sihitult. Minu isiklikud hetkelemmikud on:


"You might call this an election, but the rest of the world is viewing it as your I.Q test."



















Oeh. 


Aga ilusatel teemadel edasi. Pirukas. Rukkipõhjal ning hautatud porrust magus. Kes on sibulapirukate sõbrad, neile kindlasti meeldib ka see porrulauguga variant. Maitsev nii soojalt kui külmalt. 




Rukkipõhjal porru-juustupirukas ehk Kolme Laugu Quiche

26-cm vorm

Põhi:
  • 150 g rukkijahu
  • 70 g võid
  • 1 tl soola
  • 2-3 sl jääkülma vett
Täidis:
  • 350 g porrulauku
  • 2 sl võid
  • 2 sl mahedamaitselist õli
  • 2 küünt küüslauku
  • 3 muna
  • 200 g keefirit
  • 100 g maitsestamata või maitserohelisega toorjuustu
  • 4-5 sl värsket murulauku
  • 2-3 sl värsket tilli
  • 100 g juustu
  • soola
  • musta pipart


Põhja jaoks näpi võitükid jahuga ühtlaseks, lisa sool ning lusikakaupa vett, kuni tainas kokku hakkab. Suru 26-cm diameetriga pirukavormi ning lase pool tunnikest jahedas puhata. Eelküpseta pirukapõhja 200 kraadi juures umbes 10 minutit.


Täidiseks viiluta porru ning prae või ja õli segus kuldseks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa porrule peenelt hakitud küüslauk ning tõsta pann tulelt. Tulise porru mõjul saab küüslauk täpselt piisavalt kuuma, aga ei hakka kõrbema. Haki till ning murulauk ja riivi juust. Klopi kausis lahti munad, lisa keefir, toasoe toorjuust ning hakitud murulauk. Maitsesta soola ja musta pipraga. Jaota porrulauk eelküpsetatud pirukapõhjale, vala peale täidis, raputa peale riivjuust, hakitud till ning keeruta peale ka veidi musta pipart. Küpseta pirukat 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ning pirukas pealt helekuldne. Naudi kas soojalt või jahtunult, näiteks koos värske salatiga. 


Kõrvailuks Miike Snow toreda videoga Tšingis-Khaani laul. Erinevate koos ja lahku seaduste kõrval jälle teemakohane.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar