27.7.16

Minu sellesuvised jäised triibulised ehk Kiivi & Musta sõstra Duo


Jäätis! Jäätis! Jäätis!


Kui üldiselt ma jätsifänn number 1 just ei ole ja isegi poest haaraks pigem kohupiimakreemi jäätise asemel (sõbrad võivad kinnitada, ka väike lusikas on mul tavaliselt selleks puhuks kotis olemas -> rubriik "mida kõike naise käekotist ei leia", aga see on juba teine teema...), siis vahel suvel ei ütle ka mina jäätisest ära. Üks on kindel, Itaalias ma gelatolettidest tühja pilguga mööda ei tuhise - kui õues on samad kraadid kui Eestis kogemata liiga hilja küdema pandud saunas, siis on külm jäätis täiesti omal kohal. Ikka lemmik pistaatsia esikohal, mõrkjas kohvi gelato tihedalt kannul. Sorbettidest on kindel võitja sidrun, kuigi kord proovitud tumeda šokolaadi sorbett, värvilt pea süsimust, oli ka oma nime väärt. 







Kuhu ma, ahjaa. Jäätis. Eestis. Poest tulles tundub, et koduteel jäätis nahka panna on viimasel ajal rahvuslik sport. Ja ka tootjad teevad omalt poolt kõik, et eestlased ikka sportlikult käituksid. Kõik need uued värvilised siirud-viirud, põnevad mitmekihilised glasuurid ja kõikmõeldavad täidised. Kas on ka seda väärt? Meh. Mulle vist Eesti jäätistest läheb ikka vana hea rosinatops ja korras. Kuigi pean tunnistama, et uus Vana Tallinna kohvijäätis pole ka paha. Aga sel on võib-olla midagi pistmist ka sellega, et kohvijäätis on hea. Ja Vanakas ise on hea. Ja üks pluss üks võrdub poodi-jätsi-järgi-minek. 


Töö on tublit tehtud ning turg on pea üleküllastunud, aga no kodujäätiste kreemjat mahedust ja särtsakat värskust nad ikka ei löö. Pulgaga või ilma - selles on küsimus. Kel vanakooli vahvlimasin kodus, sel ilmselt küsimust ei ole. ;) Kui koorene jäätis sobib kenasti tuutusse, siis sorbett tahab endale minu meelest vart alla või lusikat kõrvale. Ja kel uhkeid jäätisevorme ei ole, sellele võin kinnitada, et vanad head tühjad väikesed jogurtitopsid ajavad ideaalselt asja ära. Niisiis, koduteht sorbet ehk "Pane marjapüree jääkappi"! Vahva triibuline, kiivi ja musta sõstraga. Õite hää sai. 




Kiivi & Musta sõstra Sorbetiduo

kahele
  • 4 väga küpset kiivit
  • 3 dl musti sõstraid
  • 1+1 sl rafineerimata (roo)suhkrut

Koori ja purusta ühes kausis kiivid ning sega ühe supilusikatäie suhkruga. Teises püreesta sõstrad ning sega ülejäänud suhkruga. Vala kahte väikesesse plasttopsi vaheldumisi roheline ja lilla püree ning lase jääkapis vähemalt üleöö seista. Kui kasutad jäätisevorme, jätkub püreed umbes kolme vormi jaoks. Et jäätist topsist välja saada, lase tops kiirelt kuuma vee alt läbi. kui tahad, suru sorbeti laiemasse otsa pulk, et seda nagu pulgajäätist süüa. Peenemas seltskonnas (loe: kui kannad valget kleiti, kust mustasõstraplekid ilmselt välja ei tule) serveeri jäist maiust magustoidutaldrikutelt. 


Vahvad ja andekad inimesed tegid video! TransferWise'i naeratavad silmad ja nende lugu Lars Truninilt ja Sigrid Aasmalt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar