18.04.17

Šokolaadi-jogurtivaht


Kui tavaliselt on šokolaadivahud oi-kui-rammusad, siis siinne retsept on kevadiselt kergem. Ei mingit vahukoort ega munakollaseid, vaid hoopis kreeka jogurt, ning kreemi muudab õhuliseks munavalgevaht. Šokolaadi maitset aitavad intensiivsemaks muuta kohv ning vanilje ja et kogu kupatus eriti peen saaks, on magustoidus ka tilk konjakit. Hõrk värk, ei saa midagi öelda! :)





Maitses väääga hea paar tundi külmkapis seisnult, aga ka järgmisel hommikul. Minule piisas täielikult marjadest vahul, aga suured maiasmokad võivad serveerides magustoidule ka pallikese vaniljejäätist lisada. 



Šokolaadi-jogurtivaht

5-6 pokaali

  • 100 g tumedat 70% šokolaadi
  • 250 g maitsestamata (kreeka) jogurtit
  • 1 tl lahustuvat kohvi
  • 1 sl kakaopulbrit (+ 2 sl sooja vett)
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või vaniljesuhkrut
  • 1-2 sl konjakit
  • 3 munavalget
  • 2-3 sl suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • serveerimiseks marju ja soovi korral vaniljejäätist

Sulata šokolaad vesivannil. Samal vesivannil soojenda jogurtit veidi, et see külmkapikülm ei oleks. Võid jogurtikausi ka 30 sekundiks mikrolaineahju panna. Muidu, kui külma jogurti ja sooja šokolaadi kokku segad, siis läheb šokolaad tükki. 


Sega soe vesi kakao ja kohviga ühtlaseks. Lisa suhkur ja vanilje ja sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa ka konjak. Sega šokolaadi juurde ettevaatlikult jogurt ja seejärel kakao-kohvisegu. 




Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Sega vaht õrnalt kolmes osas šokolaadi-jogurtisegusse. Väldi ülesegamist, et võimalikult palju õhulisust kreemi jääks. Jaota kaussidesse-klaasidesse ning hoia enne serveerimist mõned tunnid külmkapis. Paku kõrvale värskeid marju ning soovi korral ka vaniljejäätist.  


Blonde Redhead ja nende "For the Damaged Coda".




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar