18.7.17

Põhjata spinati-juustupirukas


Selliseid pirukaid on mõnus kaasa teha, kui minek on näiteks sõpradele külla peole ning küsimusele, "mida ma kaasa võiksin tuua?" antakse kõige selgem vastus üldse "aga no võta midagi head" ... 






Ruutudeks lõigatuna ning snäkilaual serveerituna näeb spinatipirukas väga apetiitne välja ning kes spinatiga sõbrad (või isegi mitte veel sõbrad), neile kindlasti see ka maitseb. See spinatipirukas on häid arvustusi päris mitmel aiapeol saanud, kus grillilt häid lõhnu oodates on hea miskit väikest juba põske pista. Piruka teeb mahlaseks peale maltsa ka rohke juust, aga kuna ta on ilma põhjata, siis üldmulje tundub kerge. Võid riisijahu asemel kasutada ka nisujahu. Riisijahu ise on gluteenivaba, kui keegi seda peaks taga ajama. 


Ahjuplaadi suurust võid muuta ning sama koguse ning erineva plaadiga mängida - pirukas tuleb väga mõnus ka hästi õhukesena, kui tainast küpsetuspaberile valades tundub ta pea läbipaistev. Siin veidi kõrgem variant, nii pooleteise sendine, tehtud väikesesse ahjuplaati, nii pool traditsioonilsest suurest ahjuplaadist. Kui sul on 2 nelinurkset Pyrex või muud à la lasanjevormi, siis ka nendes saab piruka ideaalselt valmis küpsetada.



Põhjata spinatipirukas

väike ahjuplaaditäis
  • 6 muna
  • 200 g riivjuustu
  • 400 g külmutatud spinatit
  • 4 sl riisijahu
  • soola
  • pipart

Sulata ja nõruta spinat. Klopi munad kausis lahti ning sega juure spinat ja juust. Paar korda olen teinud tavalise riivjuustuga, kuid ühel korral ka riivitud suitsujuustuga - tuli samuti väga hea! Maitsesta ohtra soola ja pipraga. Soola kohe julgesti, muidu kipub spinat maitsetuks jääma. Viimasena lisa jahu ja sega ühtlaseks. Vala umbes 1,5 cm paksuse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile - võid kasutada kas klassikalist väikest ahjuplaati või kaht neljakandilist à la lasanje küpsetusvormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni pirukas on peale helekuldne. Lase minut paberil jahtuda ning siis eemalda paber ning lõika ruutudeks. Nipp kuidas ilusaid lõikeservi saada isegi kuumal pirukal: kasuta lõikamiseks köögikääre! ;) Serveeri leigelt või külmalt - pirukas on igati hea. 


Suviseid aafrika rütme. Chiwoniso Maraire ja tema Zvichapera.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar